Kosárlabda

2023.07.11. 14:20

Veretlen tornagyőzelemmel hangoltak a közelgő Nyári Egyetemi Világjátékokra

Móga Richárd

Forrás: wbasket.hu

Veretlenül lett Csehországban tornagyőztes a 2023-as Nyári Egyetemi Világjátékokra készülő Universiade válogatott, amelynek tagja az NKA Universitas PEAC új szerzeménye, Mérész Beatrix, valamint a közelmúltban távozó, Wentzel Nóra is.

A csehországi Klatovy-ban rendezett nemzetközi felkészülési tornán válogatottunk az első két játéknapon legyőzte a holland és a brit gárdát, ez pedig a házigazdának is sikerült, így a zárómérkőzés döntőnek is beillett. Az első két negyed végletekig kiélezett, kemény csatát hozott, de a nagyszünetet követően Wentzel Nóra vezényletével megléptek a mieink. Az utolsó felvonást ugyan szép játékkal megnyerte az U20-as cseh együttes, de végül csak nem olvadt el teljesen az előnyünk.

Magyarország – Csehország 73-72 (15-14, 18-21, 31-20, 9-17)

Női kosárlabda, nemzetközi felkészülési mérkőzés. Klatovy, Csehország. Magyarország: Mányoky 10/3, WENTZEL 20/9, Mérész 10, Dúl 7/3, BERNÁTH 17/6. Csere: Kenyeres, Boros. Karakó, Király 3/3, Salamon 2, Aradi 2.

A torna MVP-je Wentzel Nóra lett, az All-Star ötösbe pedig Mérész Beatrixot választották be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában