Kosárlabda

2023.06.27. 18:10

A PEAC új szerzeménye, valamint egyik távozója is már készül a Nyári Egyetemi Világjátékokra

Móga Richárd

Fotó: Dömötör Csaba

Hétfőn megkezdte a felkészülést a 2023-as Nyári Egyetemi Világjátékokra, az Universiadéra a magyar válogatott, amelynek tagja az NKA Universitas PEAC új szerzeménye, Mérész Beatrix, valamint a közelmúltban távozó, Wentzel Nóra is.

Idén nyáron a kínai Csengtu ad otthont a 2021-ről elhalasztott seregszemlének, ahol tizennégy csapatos tornát rendeznek. A négyhetes felkészülési időszak során a mieink július 6-9. között a csehországi Klatovy-ban hangolódhatnak, ahol a cseh, az angol és a holland U20-as válogatottal találkoznak, majd 24-én utazik Kínába a csapat. A női kosárlabda torna mérkőzései július 28-én kezdődnek.

A keret: Aradi Zsanett, Bernáth Réka, Boros Berta, Dúl Panka ,Karakó Dorina, Kenyeres Anett, Király Andrea, Mányoky Réka, Mérész Beatrix, Salamon Zsófia, Szerencsés Tamara, Varga Sára és Wentzel Nóra.

Csoportok beosztása:

A-csoport: Japán, Argentína, Magyarország
B-csoport: Szlovákia, Tajvan, Brazília, Csehország
C-csoport: Finnország, Románia, USA
D-csoport: Lengyelország, Mexikó, Portugália, Kína

A csoportkört követően az első két helyezettek az 1-8. helyért folytatják, míg a harmadik és a negyedik pozíciót elfoglaló gárdák a 9-14. helyért játszhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában