TCR World Tour

2023.08.20. 18:47

A második futamon kilökték pozíciójából Micheliszt

Kvanduk Bence

Fotó: NurPhoto via AFP

A TCR World Tour második uruguayi futama rögtön egy ütközéssel kezdődött. A két élről induló Lynk&Co, Ma Csing-hua és Erlacher ért össze, amit Azcona ki is használt, s bebújt kettejük közé. Utóbbit előzte meg. Ennek az akciónak Michelisz volt az igazi nyertese, hiszen így márkatársa fontos pontokat vehetett el a bajnokságot vezető franciától.

Közben a baranyai pilóta a hatodik helyről igyekezett feljebb verekedni magát, azonban az előtte levő két Audi, Rob Huff és Vervisch egyre távolabb került tőle, nem tudott támadó pozícióba kerülni.

Jött azonban 20 perccel a verseny vége előtt a safety car, ami új reményeket adhatott a mögötte haladóknak. A helyzet viszont nem változott. A korábbi sorrendben köröztek egymás mögött. 

Két perccel a verseny zárása előtt azonban Micheliszt meglökte Björk, s elment mellette, s Santiago Urrutia is megelőzte. Jött ugyan a safety car, s két körre elengedték a mezőnyt. Nem tudta már visszaszerezni a pozíciókat.

Az 1. futam élmezőnye: 1. Santiago Urrutia (uruguayi, Lynk&Co), 2. Thed Björk (svéd, Lynk&Co), 3. Frédéric Vervisch (belga, Audi), 4. Néstor Girolami (argentin, Honda), 5. Michelisz Norbert (Hyundai), 6. Yann Erlacher (francia, Lynk&Co).

A 2. futam élmezőnye: 1. Ma Csing-hua (kínai, Lynk&Co), 2. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai), 3. Yann Erlacher, 4. Rob Huff (brit, Audi), 5. Frédérc Vervisch, 6. Thed Björk, 7. Santiago Urrutia, 8. Michelisz Norbert.

Következik: Autódromo Internacional José Carlos Bassi, Argentína (augusztus 25-27.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában