TCR World Tour

2023.08.17. 18:09

Értékelte pályafutása legjobb szezonkezdetét Michelisz

Kvanduk Bence

Forrás: Michelisz Norbert

Hosszú kihagyás után a hétvégén újra száguld a TCR World Tour mezőnye benne a Hyundai baranyai pilótájával, Michelisz Norberttel. A magyar versenyző fantasztikusan kezdte az évet, hiszen az első hétvégén azonnal az élre állt, s ott is maradt a Hungaroringi futamokig, ott viszont se a szerencse, se a plusz súlyok nem őt segítették. Így pedig jelenleg a második helyről várja, hogy visszaszerezze koronáját. Az első pozíció a francia Yann Ehrlacheré, Michelisznek 179 egysége van, majd jön márkatársa, Mikel Azcona 168-cal. Augusztus 18-20. az első dél-amerikai versenyhétvége. Az uruguayi  Autódromo Victor Borrat Fabini aszfaltján mérkőznek meg újra egymással a pilóták.

–  Nagyon pozitív volt a szezon eddigi része. Képesek voltunk előrelépni az autóval a tavalyihoz képest – apróságokról van szó, de ezek segítettek kihozni a maximumot – árulta el közösségi oldalán Michelisz. – Mikellel együtt megmutattuk, hogy hatékony csapatmunkával versenyképesek vagyunk. Pályafutásom egyik legjobb szezonkezdetén vagyok túl, vezettem a bajnokságot a nyári szünet előtti legutóbbi futamig, amelyen egy kicsit balszerencsés voltam. Pole-ban lenni, nyerni kétszer és általánosságban versenyképesnek lenni jó érzés, és abban bízom, hogy ezt tovább tudom vinni az idény második felében is. Az a célom, hogy fókuszált maradjak és legalább olyan hatékony, mint amilyen az első négy versenyhétvégén voltam.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában