Rali

2023.08.15. 18:10

Ez tényleg nagyot szólt: letették a pécsi autósport mérföldkövét

Móga Richárd

Fotó: Kalman Norbert

Szépséghibákkal ugyan, de összességében nagyszerűen főpróbázott 4Track Pécs csapata, akik az elmúlt hétvégén visszahozták a régi amatőr rali feelinget. Az Áper laktanya lehetett motorzajtól hangos, ahol mintegy hetven autó állt rajthoz. Mindez annak köszönhető, hogy sikerült rendbe tenni egy nagyjából 2,2 kilométeres útszakaszt, többek között a Pécsi Tudományegyetem segítségével.

Természetesen a nézőket is vonzotta az esemény, de arra talán nem sokan számítottak, hogy közel hatezren szurkolnak majd a pálya szélén. Az apró hibákat be lehet tudni annak, hogy először rendezték meg ezt a versenyt, igaz, az időmérés adminisztratív okokból teljesen elvérzett. Ennek ellenére ez sem nyomta rá a bélyegét a napra, sőt, rengeteg pozitív visszajelzést kaptak Ratting Viktorék. Elég csak megemlíteni Fekete Kálmán nevét, – akit nem kell bemutatni az autósport szerelmeseinek – aki legtöbbször éles kritikát fogalmaz meg a próbatételek kapcsán, azonban ezúttal pozitívan fogalmazott.

– A lebonyolítás jól vizsgázott, az időméréssel viszont voltak problémáink, így átment az egész egy buliversenybe – nyilatkozta portálunknak Ratting Viktor, a verseny ötletadója. – Minden hónapban megrendezzük ezt a megmérettetést, csak más nyomvonalon. Szeptemberben ezen a vonalon jönnek vissza az indulók egy kicsi módosítással. Teszünk bele nagy ugratót, és kicsit felturbózzuk az egészet. Szeretnénk egy jó légkört teremteni azoknak a versenyzőknek, akik konyhapénzből teremtik meg a lehetőségeiket. Úgy érzem, letettük a pécsi autósport mérföldkövét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában