Kosárlabda

2023.08.16. 16:00

Ezen a programon kell átverekednie magát a Panthersnek, ha fel akar jutni

Hétfőn kora este elkezdte a felkészülést a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata az NB I. B. következő szezonjára az előző évi keret gerincével.

Kvanduk Bence

Fotó: Rónási Márton/PVSK

Ismét harcba száll az NB I. A-csoportos tagságért a PVSK, amely tavaly mondhatni, egy elrontott negyed miatt nem érte el a célt. Persze ez nagyon leegyszerűsítené az NKA Pécs elleni döntők és az egész szezon történéseit, s csökkentené Kovács Péterék érdemeit.

Most azonban egy megújult kerettel, friss energiával, s végig Szrecsko Szekulovics iránymutatásával igyekszik a gárda kiharcolni az élvonalba jutást.
– Az előző szezonról szólva akkor járunk a leghelyesebb úton, ha elmondjuk, mindent megtettünk a győzelemért, de az ellenfelünk rendkívül motiváltan és felkészülten szállt harcba ellenünk, és legyőzött minket – jelentette ki az első edzés kapcsán készült közleményeben Máté János, a csapat egyik tulajdonosának, Pécs Megyei Jogú Városának képviseletében. – Tévút a balszerencsére, vagy bármi másra fogni az eredményt. Tavaly a feljutás volt a cél, és ehhez adottak voltak a feltételek. Ez idén sem változik, hiszen az egyik legjobb, vagy talán a legjobb feltételrendszerrel vághatunk neki a szezonnak, így én hiszek abban, hogy kemény munkával el tudjuk érni a célunkat, és ki tudjuk vívni az élvonalba jutást, hogy a PVSK ismét ott legyen, ahol a helye van!

A gárda gerince megmaradt, hiszen Antóni Csanád, Bíró Olivér, Halász Ákos, Horti Bálint, Németh András, Molnár Mátyás és Radó Ádám is maradt. Ők egészülnek ki Plézer Gáborral, Mokánszki Mátéval, Frank Áronnal és Ognjen Micsoviccsal.

– A tavalyi év nagyon fájdalmas véget ért, de ezt most el kell felejteni – jelentette ki a vezetőedző. – Én hiszek ebben a csapatban, és hiszek abban, hogy nagyon jók leszünk így együtt.

A csapat a szezont a Szamosin Nándor Sportcsarnokban kezdi majd, de amint elkészül a Lauber Dezső Sportcsarnok, visszatér korábbi csatái színhelyére.

A keret: Antóni Csanád, Aradi Attila, Bíró Olivér, Frank Áron, Halász Ákos, Harka Szabolcs, Horti Bálint, Lázár Dániel, Ognjen Micsovics, Mokánszki Máté, Molnár Mátyás, Németh András, Plézer Gábor, Radó Ádám, Ravasz Márk.

A PVSK bajnoki programja

Szeptember
24.: Cegléd–PVSK.

Október 
01.: PVSK–Debrecen U23.
08.: TF-Budapest–PVSK.
15.: PVSK–Nyíregyháza.
22.: Jászberény–PVSK.
29.: PVSK–Salgótarján.

November
05.: Budafok–PVSK.
12.: Óbuda–PVSK.
19.: PVSK–Miskolc.
26.: Szigetszentmiklós–PVSK.

December 
03.: PVSK–Fót.
10.: Újbuda MAFC–PVSK.
17.: PVSK–Vasas Akadémia

Január
07.: PVSK–Cegléd.
14.: Debrecen U23–PVSK.
21.: PVSK–TF-Budapest.
28.: Nyíregyháza–PVSK.

Február
04.: PVSK–Jászberény
11.: Salgótarján–PVSK.
18.: PVSK–Budafok.
25.: PVSK–Óbuda

Március 
03.: Miskolc–PVSK.
10.: PVSK–Szigetszentmiklós.
17.: Fót–PVSK.
24.: PVSK–Újbuda MAFC.
31.: Vasas Akadémia–PVSK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában