Futsal

2023.08.29. 14:20

Hatgólos őrület után megvan a történelmi pécsi pontszerzés

Több okból is emlékezetes marad a PTE-PEAC futsalcsapata számára az élvonalbeli bajnokság harmadik fordulója, ugyanis Élő Tibor legénysége megszerezte történelmi első pontját százötven szurkoló előtt, továbbá góllal debütált a horvát játékos, Karamarkovic Nebojsa.

Móga Richárd

Forrás: PTE-PEAC/Bálint Kornélia

Nem kezdte rosszul második hazai találkozóját a pécsi együttes, azonban a kínálkozó lehetőségek kimaradtak, az Aramis SE pedig nem kegyelmezett: Lévai Dániel Márk révén a kilencedik percben vezetést szerzett a vendégcsapat, sőt, a 18 esztendős fiatal tehetség két perccel később megduplázta az előnyt. A budaörsi gárda gyakorlatilag még ünnepelt, mikor a PTE-PEAC új szerzeménye, Karamarkovic Nebojsa szépített. A félidő végén már az egyenlítéshez is közel állt a házigazda, azonban a büntető kimaradt.

Ami késik nem múlik: a fordulás után szinte azonnal egalizált a baranyai alakulat, majd másodpercekkel később a csapatkapitány, Bartal Bence találatával már a vezetést is megszerezte az újonc. Ilyen helyzetben még nem volt ebben a kiírásban a PTE-PEAC, de sokáig nem is volt lehetőség élvezni mindezt, ugyanis a 24. percben a rutinos Szeghy Szabolcs Géza tökéletesen célzott.

A hátralévő időben mindkét csapat közel járt a gólszerzéshez, de a kapuk érintetlenek maradtak, így hatgólos őrülettel ért véget a bajnoki mérkőzés. A következő fordulóban jó esély van arra, hogy a PTE-PEAC megszerezze idénybéli első győzelmét, hiszen az ugyancsak újonc Maglód otthonában lehet majd bizonyítani.

PTE-PEAC–Aramis SE 3–3 (1–2)

Férfi Futsal NB I., harmadik forduló. Pécs. Vezette: Borbás (Kakuk, Aczél). PTE-PEAC: Molnár M. – Tóth M., Koronics, Bartal, Vénosz. Cserék: Bálint G., Molnár Cs., Palvek, Karamarkovic, Koller, Spánitz, Hajnal, Wilkesz. Vezetőedző: Élő Tibor. Aramis SE: Csikós – Horváth N., Gáspár M., Vattamány, Bognár B. Cserék: Bukodi, Kövesdi, Gellérfi, Matolcsi, Bélavári, Szeghy, Moga, Szücs B., Lévai. Vezetőedző: Tánczos.

Gólszerzők: Karamarkovic (12.), Tóth M. (21.), Bartal (21.), illetve Lévai (9., 11.), Szeghy (24.).

Ez következik (09.04.): Mag-log Maglódi TC–PTE-PEAC (20.00).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában