Úszás

2023.08.05. 09:30

Konkoly Zsófia és Hotz Csenge tovább öregbítette a magyar paraúszás hírnevét

Móga Richárd

Forrás: IPC

Az ötödik versenynapon is kitettek magukért a magyar versenyzők az idei manchesteri paraúszó világbajnokságon, ugyanis a PSN Zrt. kiválósága, Konkoly Zsófia, valamint a Pécsi Vörös Meteor Sportkör tehetsége, Hotz Csenge is bizonyíthatott a fináléban.

Konkoly Zsófia két érmet már magáénak tudhat, ezzel tehát az országkvótát is megszerezte a jövő évi párizsi paralimpiára, így valamivel már nyugodtabban ugorhatott medencébe 400 méteres gyorson. A döntőben hatalmasat hajrázott, végül pedig negyedikként ért célba 4:48.96-os időeredménnyel. A versenyszám győztese az ausztráliai Lakeisha Patterson (4:46.30), második helyezettje a horvát Emma Mecic (4:47.88), a harmadik pedig a brit Toni Shaw (4:48.46) lett.

A még mindig csak tizenöt esztendős Hotz Csenge 200 vegyesen már megízlelhette a döntő hangulatát, de akkor a bírák kizárták a fiatal versenyzőt. Ezúttal a világbajnoki bronzérmes sportoló 100 méteres pillangóúszásban mutathatta meg tudását a legjobbak között, és sikerült is egy dicséretre méltó ötödik helyet letennie az asztalra (1:09.29). A dobogó legtetejére a brit Rogers Faye (1:05.48) állhatott fel új Európa-rekord elérésével, akit rangsorban a holland Lisa Kruger (1:07.55) és az ausztráliai Jasmine Greenwood (1:08:13) követte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában