Atlétika

2023.08.22. 12:01

Még lesz szerepe a komlói olimpikonnak az ország történetének legnagyobb sporteseményén

Móga Richárd

Forrás: PVSK

Áttételesen ugyan, de komlói résztvevője is van az ország történetének legnagyobb sporteseményének, a 2023-as atlétikai világbajnokságnak, ahol a hazai sportolók nagyon szépen szerepelnek, köszönhetően többek között a szurkolók buzdításának.

Ez idáig a kalapácsvető, Halász Bence a legeredményesebb magyar, aki selejtezőből  az első dobásával, a harmadik legjobb eredménnyel (78.13) bejutott a döntőbe, ahol idei legjobbjával (80.82) bronzérmet szerzett! De közel volt a dobogóhoz a hétpróbában jeleskedő Krizsán Xénia is, aki négy szám után még a tizenkettedik helyen állta, azonban a második napi teljesítményével végül negyedikként zárt. 

A sidney-i és az athéni olimpián is részt vett komlói atléta, Czukor Zoltán a gyaloglók számait szakértőként kommentálhatta az M4 sportcsatornán augusztus 19-én, valamint 20-án. Aki nem hallotta a baranyai kötődésű sportembert, annak még lehetősége lesz augusztus 24-én, mikoris a 35 kilométeres férfi és női számok kerülnek terítékre.

A komlói olimpikon mellett Baji Balázs, Gécsek Tibor, Kiss Dániel, Kazi Tamás, Zsivoczky Attila és Zsivoczky-Farkas Györgyi segíti a képernyőn az eligazodást az atlétika szakágaiban. Az M4 kommentátorállásában pedig Vásárhelyi Tamás és Székely Dávid ül a világbajnokság alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában