Labdarúgás

2023.08.18. 09:30

Meglepnék a címvédőt: Dávid és Góliát küzdelmével folytatódik a pontvadászat

Móga Richárd

Fotó: Czinege Melinda

Hétfőn este már kaphatott egy kis ízelítőt a PTE-PEAC futsalcsapata, hogy milyen mérkőzésekre számíthat a 2023/2024-es idényben az élvonalban, azonban péntek este jöhet egy Dávid és Góliát párharc, ugyanis a címvédő Haladás érkezik Pécsre a második fordulóban. 

A nyitányon Nyíregyházán bizonyíthatott Élő Tibor legénysége, ahol sikerült megszerezni a történelmi találatot Vénosz Soma révén. Igaz, a bravúr elmaradt (4–1), de szégyenkezésre nem lehet ok. Ezzel szemben a Haladás otthon kezdhetett a Magyar Futsal Akadémia ellen, és tízgólos mérkőzésen szerezte meg a három pontot (6–4). 

A baranyai együttes is szeretné legalább ennyire megnehezíteni a szombathelyi klub dolgát a második körben, pénteken 19 órától. A PTE-PEAC eddig a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban vívta hazai meccseit, azonban a létesítmény felújítása új kihívások elé állítja a csapatot és a szurkolókat egyaránt. Így tehát új otthont kellett keresni, a Dr. Papp Gábor Sportcsarnok pedig minden szükséges feltételnek megfelelt. Igaz, az Ifjúság úton található csarnok kapacitása 200 fő, ebből a vendégek számára 20 helyet kell biztosítani az MLSZ irányadó szabályainak megfelelően, így a kilátogató drukkerek buzdítására még nagyobb szükség lesz, mint eddig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában