TCR World Tour

2023.08.20. 14:43

Michelisz az egyenesekben nem tudta tartani a riválisokat, de Ehrlacher támadását kiédte

Kvanduk Bence

Forrás: Michelisz Norbert

A TCR World Tour első uruguayi futamon a negyedik helyről rajtolhatott Michelisz, a rajtot viszont nem kapta el igazán jól, hiszen Frédéric Vervisch Audijával szinte azonnal megelőzte. Ugyan pár kanyar után úgy tűnt, vissza tud támadni a baranyai pilóta, a rivális az egyenesekben sokkal gyorsabb volt, s inkább ő előzött még egyet, Néstor Girolami elé került. Neki Michelisz is oda tudott szúrni, de az egyenesben ismét vissza tudta venni a rivális a pozíciót vele szemben. Az első helyen a hazaiak kedvence Santiago Urrutia nem volt veszélyben, ahogy Lynk&Co-s márkatársa, Thed Björk sem mögötte.

Nagyobb kérdés volt ezt követően, hogy Mikel Azcona, Michelisz csapattársa meddig tudja feltartani a bajnokság éllovasát, Yann Ehrlacher-t, hogy a magyar versenyző visszaelőzhesse a tabellán. Azonban nem sok kellett, hogy a francia már Michelisz sarkában lihegjen. Ugyan előzni is próbált a rivális, túljárni nem tudott az eszén.

Az 1. futam élmezőnye: 1. Santiago Urrutia (uruguayi, Lynk&Co), 2. Thed Björk (svéd, Lynk&Co), 3. Frédéric Vervisch (belga, Audi), 4. Néstor Girolami (argentin, Honda), 5. Michelisz Norbert (Hyundai), 6. Yann Ehrlacher (francia, Lynk&Co).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában