Labdarúgás

2023.08.26. 20:10

Nagy taktikai csata a pécsi derbin, hatgólos őrület Siklóson – szombati eredmények (galéria)

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

A nagy hőség ellenére is kimerészkedtek a szurkolók, ugyanis szombaton délután útjára indult a labda a 2023/24-es AutóCity Volkswagen Baranya vármegyei I.-es bajnokságban. A pontvadászat első játéknapján két olyan mérkőzést rendeztek meg, ami már elöljáróban is izgalmasnak ígérkezett.

Egy pécsi derbi mindig különleges, még úgyis, hogy a PVSK ezúttal komoly problémákkal küzdött az ütközetet megelőzően, hiszen betegségek és sérülések miatt fél csapatra való spíler hiányzott. Persze Schneider Gábor legénysége nem feltett kézzel érkezett a PTE PEAC II. otthonába, így egy küzdelmes találkozót láthatott a publikum.

Igaz, már a mérkőzés elején betalált Orbán Kolos révén a házigazda, válasz pedig nem érkezett, ezzel tehát a PTE PEAC II. kiválóan rajtolt.

PTE PEAC II.–PVSK 1–0 (1–0)

Pécs. Vezette: Horváth Gy. (Szkrajcsics, Pór). PTE PEAC II.: Győri – Nagy G., Dargó (Egri, 68.), Laki, Horváth M. (Gál Sz., 75.) – Miltner, Kása, Fűrész (Kiss K., szünetben), Jeránt – Oszvald (Turi, 65.), Orbán (Dankó, 84.). Vezetőedző: Molnár Gábor. PVSK: Csutora – Berze, Szatmári, Tornyos, Kerényi – Kiss-Tóth D., Farkas, Sziládi, Pánovics (Strecker, 75.) – Kiss K., Róth (Ivánovics, 56.). Vezetőedző: Schneider Gábor.

Gólszerző: Orbán K. (6.).

A Siklós és a Komló is igencsak jól erősített a nyári félkészülési időszakban, tehát nehéz lett volna megjósolni, hogy melyik együttes jön ki győztesen a csatából. A Komló viszonylag korán megszerezte a vezetést, azonban a házigazda húsz perccel később egalizált Konyvásó góljának köszönhetően. A vendégcsapat egyik új szerzeménye, Draskóczi ismét előnyhöz juttatta az együttest, ráadásul Szabó Dániel a hajrában piros lapot kapott, így nagyon nehéz helyzetbe került Bíró Ferenc alakulata.

Mindenesetre a fordulás után gyorsan jött az egyenlítés, sőt, a 68. percben már a Siklósnál volt az előny. A siklósi klub sokáig remekül őrizte a vezetést, azonban a 93. percben jött Városi Viktor, találatának köszönhetően pedig elvitt egy pontot a Komló.

Siklós–Sport36 Komlói Bányász 3–3 (2–2)

Siklós. Vezette: György B. (Gazdag, Gellai). Siklós: Bogdán B. – Látschám, Bizderi, Kozma, Pólics (Szekeres, 79.) – Gyimesi, Szabó D., Ignácz O., Könyvásó (Csőkör, 83.) – Patkó (Tésenyi, 80.), Ndjodo. Vezetőedző: Bíró Ferenc. Sport36 Komlói Bányász: Lesnyik – Szücs B., Lezsák, Kulcsár G., Vajk (Otterbein, 67.) – Bognár B. (Farkas, 78.), Belina (Kardos, 60.), Illés, Draskóczi (Jégl, 60.) – Városi, Tóth A. Vezetőedző: Nagy Gábor.

Gólszerzők: Könyvásó (28.), Pólics (48.), Kozma (68.), illetve Illés (8.), Draskóczi (39.), Városi (93.).

Kiállítva: Szabó D. (43.).

Vasárnapi mérkőzés: Nagykozár KSE–Villány TC (17.30).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában