Testépítés

2023.09.14. 18:10

Jött, látott, győzött: Major Zsolt ismét a csúcson

Egy nagyon színvonalas versenyen, egy igencsak erős mezőnyből tűnt ki a bólyi testépítő, Major Zsolt, akinek sikerült megnyernie a masters 90 kg-os kategóriát, ráadásul az abszolút bajnoki címet is begyűjtötte. A megmérettetés utáni pizzaevés ugyan feltöltötte, de már folytatja is a diétát és a szigorú edzéseket.

Móga Richárd

Forrás: Major Zsolt

Immáron tizenötödik alkalommal rendezték meg Romániában a ProNutrition Grand Prix-et Ghenea Vasile vezetésével, aki többek között a román Pro Nutrition táplálékkiegészítő cégének alapítója. A bólyi sportember is méltatta a szakember önzetlen, segítőkész munkáját. 

A megmérettetés három versenynapból állt: előbb küzdősportot rendeztek, majd amatőr és junior testépítés következett, végül pedig a pénzdíjas Grand Prix próbatételéé volt a főszerep. Legutóbbin volt érdekelt Major Zsolt, aki ismételten egy nagyon erős mezőnyben bizonyíthatott. 

– Ezen a versenyen mindig jól érzem magam, szeretek ide kijárni, mivel nagypapám erdélyi születésű volt, így sok szép emlék köt ide – nyilatkozta lapunknak a baranyai kiválóság. – Nagyon nagy a vendégszeretet és önzetlenek az emberek. Nagy élmény itt versenyezni. 

Már a délelőtti órákban elkezdődött a megmérettetés, így sokáig nem izgulhattak az indulók, de Major Zsoltot egy pillanatig sem kellett félteni. Masters kategóriában, a nehezebb súlycsoportban kezdetben elhozta az aranyérmet, majd a folytatásban abszolút választáson megnyerte a trófeát és a címmel járó díjakat is. 

– Felemelő érzés, amit nem lehet elmesélni. Át kell élni! A verseny végén minden rajtszámért pizzát és üdítőt lehetett választani, ami egy ilyen szigorú diéta után iszonyúan jólesik mindenkinek – mesélte boldogan Major Zsolt. – Pár riport és fotózás után ezt a sikeres napot egy bankettel zártuk, amit a szervezők minden évben megtartanak. 

A „csalónapnak” tehát vége is, itthon már folytatódik is a diéta és a szigorú edzés a baranyai sportember számára. 

– Lesznek még versenyek idén, így nem igazán lehet lazán venni a dolgokat – osztotta meg gondolatait. – Amit még érdemes tudni, hogy az idei évtől már a Szegedi Kokovai Team csapatát erősítem. Megtisztelő, hogy Kokovai Andor mesteredző bevett a csapatába, és segítségével készülhetek a további versenyeimre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában