Testépítés

2022.12.01. 14:30

Ámulatba ejtettek mindenkit: világbajnok lett a két baranyai kiválóság, Molnár Alexandra és Major Zsolt

Világbajnok páros lett a két baranyai kiválóság, Molnár Alexandra és Major Zsolt, akik egy hosszú szezont követően egyaránt megnyerték kategóriájukat a Ms.&Mr. Universe világbajnokságon. Rögös út vezetett az aranyéremig, de ismét bizonyították, hogy amit elhatároznak, azt végbe is viszik.

Móga Richárd

Forrás: Major Zsolt

Ismét egy parádés évet tudhat maga mögött a két baranyai testépítő, Molnár Alexandra és Major Zsolt, akik őszi versenysorozatuk utolsó versenyével mindezt megkoronázták. Nem is olyan régen még arról írhattunk, hogy a Bodysport Kupa & Vida Gála keretein belül bizonyítottak büszkeségeink, ezzel pedig megszerezték az indulási jogot a Ms. & Mr. Universe világbajnokságra. Ennek a dolognak a súlyát jól mutatja, hogy mindössze hat magyar induló, hat különböző kategóriában képviselhette hazáját.

A nyerő páros, akik az életben is egy párt alkotnak, már augusztusban elkezdte a felkészülést erre a megmérettetésre. Az októberi kvalifikációs próbatétellel hangoltak, ahol Major ismét tarolt, de párja is kiváló eredménnyel rukkolt elő, ugyanis bronzérmes lett bikini kategóriában. Ettől a pillanattól kezdve rátettek még egy lapáttal, hiszen szinte minden napjukat az edzőteremben zárták egy kiadós edzéssel.

Igaz, a kezdet nem volt zökkenőmentes, de Majorékat még ez sem zavarta meg igazán. Kihívásként fogták fel a helyzetet, és igyekezték ebből  is kihozni a lehető legtöbbet.

– Volt néhány nehézség – kezdte lapunknak a bólyi sportember, Major Zsolt. – Már péntek reggel elindultunk a reptérre, a regisztrációra pedig csak késő este érkeztünk meg. Az eredeti kategóriámat, ahol indulni szerettem volna, azt már tavaly is összevonták, ráadásul ez idén sem volt másképp. Majd a regisztrációnál közölték, hogy az életkorom miatt csak a Masters kategóriában indulhatok, ahol a korábbiakkal ellentétben nincs magasság, sem súlyhatár.

Ráadásul ezenfelül egy héttel a verseny előtt lebetegedett, ami nem múlt el a kezdésig, sőt, még rosszabbodott is. Mindennek ellenére hatalmas sikerrel zártak mindketten. Molnár Alexandra is felállhatott a dobogó legfelső fokára kategóriájában, míg Major Zsolt ismét megmutatta, hogy tehetik őt bármelyik kategóriában, ámulatba ejti a világot. Ezzel pedig Magyarországon egyedülállóan hétszeres Mr. Universe világbajnok lett.

Forrás: Major Zsolt

– A következő időszakban igyekszünk a pihenésre összpontosítani, hiszen fő az egészségünk és a kiegyensúlyozott élet. Ebben az évben nagyon sok mindent sikerült megvalósítani a terveink közül, így elégedettek és boldogunk vagyunk – zárta nyilatkozatát Major.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában