Kosárlabda

2023.09.06. 09:30

Rárúgta az ajtót a török mezőnyre a PEAC korábbi csapatkapitánya

Móga Richárd

Forrás: Çukurova Basketbol

Bombaként robbant a hír április végén, miszerint az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapatának csapatkapitánya, Kiss Virág távozik. A magyar válogatott center fantasztikus idényt tudhat maga mögött, így a legtöbb szurkoló joggal gondolhatta azt már a szezon haladtával, hogy új kihívások elé néz majd a hazai mezőny egyik legjobbja.

Kiss Virág kisebb-nagyobb szünettel összesen hat szezont töltött a pécsi csapatban, így nem is csoda, hogy drukkerek a szívükbe zárták a 195 centiméter magas kosárlabdázót, aki a nyári Európa-bajnokságon is sziporkázott, sőt, ő lett a legeredményesebb magyar játékos.

A nyugodt játéka többek között annak is köszönhető volt, hogy már a kontinensviadal előtt hivatalossá vált, hogy Euroliga és török bajnoki ezüstérmes CBK Mersin alakulatát erősíti majd a jövőben válogatottbéli csapattársával, Studer Ágnessel együtt.

– Nem titok, hogy már az előző szezon előtt is megfordult a fejemben a gondolat, viszont most érett meg igazán, hogy váltanom kell. Nagyon sok mindent köszönhetek a pécsi klubnak, de most úgy érzem, új impulzusokra van szükségem és szeretném kipróbálni magam egy teljesen más szerepben – nyilatkozta korábban lapunknak Kiss Virág.

A magyar játékos rárúgta az ajtót a török mezőnyre, hiszen legutóbb az Antalya Toroslar Basketbol, de korábban a Kayseri, az Emlak Konut és a Tarsus ellen is csapata legeredményesebbjének bizonyult.

„KÖSZÖNÖM PÉCS! 🧡🤍

Hálával és köszönettel tartozom mindenkinek, akivel együtt dolgoztam az elmúlt években!

Köszönöm azoknak , akik mellettem voltak a mindennapokban és azoknak is akik a háttérből segítették a munkánkat.

Rengeteg FENT és nem kevés LENT volt az elmúlt években,de egy biztos , mindig örömmel fogok visszagondolni erre az időszakra!

Hajrá PEAC!” – tette közzé közösségi felületén a 195 centiméter magas center.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában