Labdarúgás

2023.09.24. 19:19

Vége a Pécs sorozatának: a Csákvár gólt szerzett és elvitte a pontokat

A labdarúgó NB II. 8. fordulójában a PMFC a veretlenségét és kapott gól nélküli sorozatát is elvesztette a Csákvár ellen.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Nem kezdtek észveszejtő iramban a csapatok a PMFC–Csákvár összecsapáson, de sajnos, így is folytatták. A vendégek jól folytatták meg a pécsiek játékát, így olykor még a saját térfélről való labdakihozatal is problémákat okozott, kapura lövésig pedig el sem jutottak a piros-feketék a szünetig. Igaz, a másik oldalon Helesfaynak sem akadt sok dolga, azt a keveset pedig hibátlanul megoldotta. Leginkább egy a rövidre beívelt szabadrúgásnál kellett figyelnie, de Murkát meg tudta annyira zavarni, hogy a védő fölé rúgja a próbálkozást. 

A szünetben hármat cserélt Weitner Ádám, amitől lendületesebb lett a hazaiak játéka, Szabó Máté távoli próbálkozásainál pedig Pécsinek nagyokat kellett védenie. Mégis a vendégek szereztek gólt a hajrában mondhatni a semmiből, hiszen a pécsi tizenhatos közelében labdát szerezve jutottak helyzethez, Nagy Zoárd fejese pedig megtörte Helesfay kapott gól nélküli sorozatát.

PMFC–Csákvár 0–1 (0–0)
Labdarúgó NB II., 8. forduló. Pécs, 400 néző. Vezette: Móri (Bertala, Kiss B.). PMFC: Helesfay – Terbe, Rácz L., Takács Zs., Svedjuk – Krausz, Hudák (Bachesz, a szünetben) – Vas (Majnovics, a szünetben), Gyurkits (Tóth-Gábor, a szünetben), Szabó M. – Gera Z. (Harsányi, 74.). Vezetőedző: Weitner Ádám. Csákvár: Pécsi – Murka, Babós, Karacs, László N. – Szakály D., Mészáros D., Major M. (Gazdag V., 71.) – Tamás N., Simon A. (Nagy Z., 57.), Fejős (Juhász L., 81.). Vezetőedző: Tóth Balázs.
Gólszerző: Nagy Z. (82.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában