Labdarúgás

2023.10.12. 13:24

Az első Eb-selejtezőn nem kapott lehetőséget a pécsi tehetség

Kvanduk Bence

Forrás: mlsz.hu

Megszerezte a vezetést válogatottunk a házigazda Lettország ellen a két gárda egymás elleni Európa-bajnoki selejtezőjén, azonban pár perc múlva egalizáltak a hazaiak, s végül osztozkodtak a pontokon. Ugyan a keretben van Miklós Péter, a Szentlőrinc PMFC nevelésű jobb védője, nem kapott ezúttal lehetőséget a szövetségi edzőtől. Ő később Gibraltár (10. 14., 14.00) és Norvégia (10. 17., 14.00) ellen bizonyíthat még a csoportban.

– Az első félidőben elmaradt a várttól a játékminőség, hiába birtokoltuk többet a labdát, nem tudtunk úgy teljesíteni, ahogy elvártuk magunktól – nyilatkozta a mérkőzés után Babó Levente, szövetségi edző az mlsz.hu-nak. – A második félidőre több taktikai változtatást is eszközöltünk, feljavult a játékunk, vezetést szereztünk, de egy buta hiba után egyenlítettek a hazaiak, ami visszavetett az együttest. Fontos lett volna megnyerni a mérkőzést, de továbbra is versenyben vagyunk célunk eléréséért, az utolsó pillanatig küzdeni fogunk a továbbjutásért. A találkozón két újabb játékosunk sérült meg, így szinte egyáltalán nem tudjuk forgatni a csapatot a folytatásban, de nem foglalkozunk a körülményekkel, a hátralévő két mérkőzésen mindent megteszünk a továbbjutás kiharcolásáért.

Lettország-Magyarország 1–1 (0–0)
U19-es labdarúgó Európa-bajnoki selejtező, 2. csoport, 1. mérkőzés
Magyarország: Pécsi Ármin – Bodnár Gergő (Boros Zsombor, 45+3.), Komlósi Bence, Kocsis Gergely, Kokovai Csongor – Michael Okeke, Tóth Alex, Vingler László (Cibla Flórián, 85.) – Klausz Milán, Pintér Filip (Mohos Barnabás, 46.), Major Marcell (Szvoboda Dániel, 65.).
Gólszerzők: Kesnieks (55.), ill. Major (47.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában