Ritmikus gimnasztika

2023.10.24. 13:01

Őrület: mind a harmincegy pécsi induló dobogóra állhatott

Móga Richárd

Forrás: Pécsi RGSE

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Törökbálinton a ritmikus gimnasztikázók Magyar Kupa versenyét, ahol a Pécsi Ritmikus Gimnasztika Egyesület harmincegy versenyzője vett részt.

Ezen a nívós eseményen már a kisgyermekek is szabad és karika gyakorlatokat mutatnak be, míg a serdülők már szalagoznak is. Ennek köszönhetően a lányoknak sokkal több és nehezebb gyakorlatot kell bemutatniuk, mint más versenyeken, így nem véletlen, hogy pécsiek voltak a legtöbb versenyzőt indító egyesület az egész régióban.

– Kisgyermek, gyermek, serdülő és junior kategóriákban indultunk, mindenhol volt pécsi lány egyéni versenyben, és együttes kéziszer csapatban is. Óriási siker volt, az egyesület történetében még nem volt olyan Magyar Kupa, ahol minden Pécsi RGSE-s induló a dobogón állhatott volna, márpedig ez most sikerült. A rengeteg munka meghozta gyümölcsét, kiváló gyakorlatokat mutattak be a lányok, ennek köszönhető az egészen rendkívüli eredmény – nyilatkozta portálunknak Hesz Dominika, a Pécsi RGSE edzője, FIG bíró, a Technikai bizottság tagja.

Kisgyermek (2016-15-ben születettek)  kategóriában Konkoly-Tege Hanna karikával lett Magyar Kupa győztes, összetettben pedig harmadik helyen végzett, míg az egyéni csapat tagjai is bronzéremmel térhettek haza. Gyermek Team versenyben szintén a dobogó harmadik fokára állhatott a pécsi brigád, mindezt úgy, hogy a csapat legjobbja betegség miatt nem tudott elindulni. Serdülő Team versenyben nagy meglepetésre ezüstérmet sikerült nyerni, egyéni csapatversenyben a harmadik helynek lehetett örülni, továbbá Péter Szofi karika gyakorlatával szintén harmadik lett.

A juniorok is kitettek magukért, hiszen egyéni összetettben az első nyolc helyen két Pécsi RGSE-s volt, így Hesz Franciska Míra és Neukirchner Zoé teljesítményének köszönhetően kvalifikálta magát a két hét múlva mkezdődő Mesterfokú bajnokságra. Ráadásként a Junior team és egyéni csapatversenyben egyaránt bronzéremmel sikerült zárni.

– A felkészülésünk jól sikerült, az utolsó napokban azonban négy versenyzőnk kiesett sérülés-betegség miatt, így még nagyobb volt az öröm, hogy mind a 31 versenyzőnk végül a dobogóra állhatott a legnehezebb hazai szövetségi versenyen – mesélte boldogan Hesz Dominika.

Ez is jól mutatja, hogy kiváló munkát végzett a két felkészítő edző, Ekaterina Dologa és Hesz Dominika.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában