Ritmikus gimnasztika

2023.10.19. 20:30

Nincs előttük akadály: egy új környezetben is emlékezetes versenyt rendeztek

Móga Richárd

Forrás: Pécsi RGSE

Immáron huszonharmadik alkalommal rendezték meg a Pécs kupa nemzetközi ritmikus gimnasztika versenyt, amelynek a pécsi sportcsarnok felújítása miatt ezúttal Mohács adott otthont.

– A Busók földjén nagyszerű fogadtatást kaptunk, a város önkormányzata, a sportcsarnok üzemeltetői és a szolgáltatók is pozitívan álltak hozzánk, nagyon sokat segítettek a verseny megszervezésében. Hálás köszönet érte – nyilatkozta boldogan Hesz Dominika, a Pécsi RGSE edzője, FIG bíró, a Technikai bizottság tagja.

A viadalon hét ország csaknem négyszáz sportolója vett részt, sőt, tizenhat együttes kéziszer csapat is nevezett. A Pécsi Ritmikus Gimnasztika Egyesület negyvenkét versenyzője állt szőnyegre, köztük tizennégyen a kisgyermektől juniorig tartó korosztályokban a legnehezebb és a legmagasabb szintű I. osztályban tették próbára magukat.

A házigazda indulói egyéni összetettben nyolc arany, öt ezüst és három bronzérmet szereztek. Szerenkénti versenyekben pedig huszonkét arany, hét ezüst és hat bronzéremmel gazdagodtak. Mindenesetre azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy összességében ismét egy emlékezetes versenyt sikerült rendezni.

– A külföldi és magyar sportolók is nagyon jól érzeték magukat, nagyon jó felkészülés volt számukra a Magyar Kupa versenyre – vélekedett Hesz. – Ez az év legfontosabb viadala, melyen 33 tehetségünk vesz részt, köztük két junior versenyzőnk is, akik számára ez a megmérettetés már a jövő évi junior egyéni válogatottság szempontjából válogató verseny lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában