Labdarúgás

2023.10.07. 08:01

Spártaiként készülnek harcolni a pécsiek, míg az ellenfél a liga egyik legjobbjára nem számíthat

A PVSK igazi férfiakkal szállna harcba a liga egyik legjobb csapata ellen a Baranya vármegyei I.-es bajnokság hetedik fordulójában, de Villányban, Nagykozárban és Bólyban is izgalmas csata várható.

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Október 7., szombat, 11.00 
Villány–Siklós 
A veretlen listavezető hazai környezetben nyújthatja tovább parádés sorozatát, de egy nagyon kellemetlen ellenfél következik, így egyetlen pillanatra sem veheti félvállról a közelgő összecsapást Kósa Zoltán legénysége. Főleg úgy, hogy a Siklós magabiztos győzelmet aratott legutóbb a PVSK ellen, így sikerült növelni az önbizalmakat. Persze az komoly különbségnek látszik, hogy Bíró Ferenc alakulata hat forduló alatt húsz alkalommal kapitulált, ezzel szemben a házigazda csak ötször. Ráadásul a lőtt gólok tekintetében is jókora differencia van. Egy biztos: ha a siklósi védők nem bírják feltartóztatni a vármegye egyes bajnokság két legeredményesebb játékosát, Gellén Dávidot és Wiesner Szabolcsot, akkor nem sok esély kínálkozik a pontszerzésre. Mindenesetre már csak a Villányi Vörösbor Fesztivál miatt is parádés hangulat várható, így érdemes lesz kilátogatni.

Fotó: Martin Rázsics

Nagykozár–Komló 
Két olyan együttes mérkőz­het meg egymással ebben az időpontban, amely feljebb kúszna a tabellán, de ehhez a győzelmek számát gyarapítani kellene. A szerzett gólokat látva valamelyest jobban áll a Komló, igaz, a tizenhárom találatból Városi Viktor egymaga hatot szerzett. A hátsó szekció hasonlóan gyengén muzsikál mindkét oldalon, így vélhetően hibák most is lesznek, a nagy kérdés az, hogy ezeket sikerül-e kíméletlenül kihasználni. 

Október 7., szombat, 15.00 
PVSK– Lovászhetény-Pécsvárad 
Szebb időket is megélt már a PVSK, míg a Lovászhetény-Pécsvárad ezzel szemben veretlenül robog előre. Egy nagyon fiatal pécsi együttesről van szó idén, Schneider Gábornak tehát nincs könnyű dolga, azonban most egy olyan próbatétel jön, ahol a hibákat tényleg minimalizálni kell. Igaz, Varga László nem számíthat a liga egyik legjobb játékosára, de ha képes a spílereiben ezt a veszteséget motivációvá átalakítani, akkor ezúttal sem lehet probléma. 
Schneider Gábor, a PVSK vezetőedzője: – Jelszó: 300! A bajnokság legjobb csapata ellen igazi férfiakkal mehetsz csak csatába. Olyanokkal, akik tudják, hogy mit jelent harcolni és a végsőkig küzdeni. Minden más a mi részünkről csak kifogás kategória. 
Varga László, a Lovászhetény-Pécsvárad vezetőedzője: – Jó formában vagyunk egyénileg is, és örömteli, hogy a csapatjáték területén is fejlődünk, ezáltal szerencsére az eredmények is jönnek. Ezen az úton szeretnénk tovább menni, mindenesetre a hétvégén győzelmet várok. Sajnos van még sérültünk és eltiltottunk is, plusz a legutóbbi győzelmünk vezéráldozattal járt, hiszen a posztján a vármegye legjobb játékosa, Takács Ákos súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. A jövő héten lesz meg a pontos diagnózis.

 

Október 8., vasárnap, 12.00 
Bóly–PTE PEAC II. 
Két olyan labdarúgócsapat mérheti össze erejét, amely akár még bajnoki álmokat is szövögethet, de a dobogó elérése mindenképp reális cél. Az eddig látottak alapján a kapu előtt hasonlóan éles mindkét fél, azonban a pécsi védelem sokkal jobban muzsikál ezidáig. Jobb formában is van Molnár Gábor legénysége, így a mérleg nyelve előzetesen inkább a pécsiek felé hajlik, de a Bóly bízhat a hazai pálya előnyében is. 

Megyei I. osztály
 

 1.Villány541019-513
 2.Lovászh.-Pécsv.541015-313
 3.PTE PEAC II.632113-611
 4.Bóly630314-139
 5.Siklós62139-207
 6.Komló612313-185
 7.Nagykozár61148-194
 8.PVSK61054-113

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában