Úszás

2023.10.24. 18:10

Wladár Sándortól és Hosszú Katinkától hangos az úszóvilág, de Hartmann közben letette névjegyét

Móga Richárd

Forrás: PSN Zrt.

Fotó: Istvan Derencsenyi

Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnökének kijelentésétől, valamint Hosszú Katinkának a véleményétől hangos jelenleg az úszóvilág, de közben nem mehetünk el szó nélkül a PSN Zrt. kiválósága, Hartmann Máté remeklése mellett.

Wladár nemrég úgy fogalmazott, hogy elszomorítja, hogy Milák Kristóf nyolc hónappal a párizsi olimpia előtt még nem találja a motivációt, és még az útkeresés fázisában van.

– Ő tartozik Magyarországnak annyival, és tisztelje meg önmagát azzal, hogy elvégzi a munkát, hiszen olyan talentum van benne, ami nagyon kevés sportolónak adatott csak meg életében.

Ezt a kijelentést nem hagyhatta szó nélkül Hosszú Katinka, aki közösségi felületén reagált. – 

Úgy gondolom, Kristóf nem tartozik Magyarországnak, a sportvezetés pedig hálás lehet az eddig elért eredményeiért! Felháborító és primitív a kijelentés, hogy olimpiai bajnok, világcsúcstartó, még tartozna az országnak...

Egyébként edzője, Virth Balázs elárulta, tanítványa nagyjából fél éve nem végzett az élsporthoz szükséges munkát és a „24. órában van”, ha komolyan gondolja az olimpiai felkészülést.

Mindeközben a budapesti World Aquatics Úszó Világkupán Hartmann Máté két versenyszámban is próbára tette magát. A nyitónapon 13. helyen végzett 400 méter gyorson, majd másnap 15:38,34-es idővel 5. lett 1500 méteres gyorsúszásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában