Labdarúgás

2023.11.17. 16:45

Dagad a botrány: sztrájkolnak a tolnai játékvezetők, a baranyaiak menthetik meg a hétvégét

Móga Richárd

Fotó: Szabó Miklós

A hírek szerint minden játékvezető leiratkozott a küldőlistáról Tolna vármegyében, ez azt jelenti, hogy jelen állás szerint nem vezetnek bajnoki meccseket a hétvégén.

Az elmúlt időszakban igencsak sokszor reflektorfénybe kerültek a tolnai bírák. Sokak szerint minden a vármegyei harmadosztályú Kajdacs–Szedres bajnoki találkozón kezdődött, mikoris trágár beszédek miatt hat piros lapot is kiosztott a játékvezető, ezután pedig a közösségi médiában valóságos kommentháború alakult ki. Ezt követően Makai János, a Játékvezető Bizottság elnöke úgy nyilatkozott, hogy olyan kifejezések röpködtek, amik általában egy kocsmai verekedés előtt szoktak elhangozni. De arra is volt precedens az idei kiírásban, hogy a szurkolók megkergették a sporttársat.

– Ilyenek nem férnek bele, ilyeneket nem kötelessége eltűrni senkinek – fogalmazott az elnök.

Mint kiderült, Krausz Mártonék – a Magyar Labdarúgó Szövetség tolnai sportigazgatója, azon dolgoznak, hogy a társ vármegyék játékvezetői vállaljanak szerepet a hétvégi bajnoki találkozókon. Korábban már előfordult, hogy néhány mérkőzést más vármegyéből érkezett játékvezetők dirigáltak, de olyanra még nem volt példa, hogy a teljes keret hiányozzon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában