Futsal

2023.11.21. 14:20

Óriási, egészpályás kapusgóllal zárták le a rangadót – (VIDEÓ)

Egy végletekig kiélezett, fordulatos találkozót nyert meg a PTE-PEAC futsalcsapata az Aramis vendégeként, így az élvonalbeli újonc megszerezte idénybéli harmadik győzelmét a szezonban.

Móga Richárd

Forrás: Férfi Futsal NB I: Aramis SE - PTE-PEAC (2023.11.20, stream)

Kijelenthetjük, hogy a PTE-PEAC élvonalbeli futsalcsapatának kell egy jókora pofon ahhoz, hogy összeszedje magát, ugyanis mindhárom győzelmét egy méretes zakó után zsebelhette be. Az első siker egy Berettyóújfalu elleni 5–1-es vereség után jött a DEAC ellen hazai környezetben (4–3), másodszor a Magyar Futsal Akadémia elleni akadályt vette sikerrel Élő Tibor legénysége (3–1), közvetlen a Kecskemét elleni 9–0 után, míg most legutóbb a címvédő Haladás elleni vereséget (12–0) sikerült feledtetni az Aramis elleni bravúrral (3–5).

Mindezt úgy, hogy a budaörsi együttes már a hetedik percben előnybe került, a válaszra pedig sokat várni kellett. Sőt, harminchárom másodperccel az első játékrész vége előtt egy elemi lövést követően ismét vezetést szerzett a házigazda.

A fordulás után Koronics szépségdíjas találattal kiegyenlített, miután kipókhálózta a felső sarkot. Nem sokkal később harmadszor is mattolt az Aramis, de talán megfogta a hazai alakulatot, hogy Tóth Márk révén egyből jött a válasz.

A folytatás komoly küzdelmet hozott, de aztán a harmincötödik percben először jobban állt a PTE-PEAC, majd jött egy hősies védekezés, a túloldalon már a kapu is üres volt, de a fortuna a pécsi csapat mellé szegődött. Tíz másodperccel a vége előtt pedig a baranyai hálóőr, Molnár Milán egészpályás gólt lőtt, s ezzel lezárta a találkozót.

Aramis–PTE-PEAC 3–5 (2–1)

Férfi Futsal NB I., tizennegyedik forduló. Budaörs. Vezette: Czene-Joó (Juhász D., Fábián). Aramis SE: Soós – Vattamány, Szeghy, Lévai, Bognár B. Cserék: Csikós, Horváth N., Gáspár M., Kövesdi, Komáromi, Moga, Szücs B., Erdősi, Büki. Vezetőedző: Horváth Szabolcs. PTE-PEAC: Molnár M. – Tóth M., Koronics, Bartal, Vénosz. Cserék: Wilkesz, Bálint G., Molnár Cs., Pápai, Karamarkovic, Forró, Spánitz, Hajnal. Vezetőedző: Élő Tibor.

Gólszerzők: Büki (7., 26.), Horváth N. (20.), illetve Forró (19.), Koronics (22.), Tóth M. (27.), Molnár Cs. (35.), Molnár M. (40.).

Tóth Márk, a PTE-PEAC kiválósága: – Először is szeretnék gratulálni a csapatnak! Sokadik alkalommal álltunk fel fájó vereség után, ami mutatja, hogy van karaktere a brigádnak! Úgy gondolom, hogy mindenki egyénileg hozzátette a magáét a győzelemhez, és ebből így lett egy kollektívan remek csapatjáték. Csúsztunk, másztunk egymásért, és pazar gólokat szereztünk. Ünnepelni nincs időnk, hiszen a céljainktól még távol állunk, de egy lépéssel közelebb. Pénteken a közvetlen rivális Maglódot fogadjuk, mikoris nagy szükségünk lesz a szurkolóinkra, akik mindig katlant varázsolnak a TTK csarnokból!

Ez következik (11.24.): PTE-PEAC–Mag-Log Maglódi TC (19.00).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában