Kosárlabda

2023.11.17. 16:00

Rengeteg fog múlni a védelem keménységén

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Legutóbb keményen megizzasztotta a veretlen listavezető Alba Fehérvárt az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata az NB I. 7. fordulójában, most szombaton pedig hazai pályán a Budapest Honvéd ellen folytathatják is Meleg Gergőék 19 órakor, ahol abbahagyták.

Ha sikerül megismételni az előző meccsen mutatott formát, akkor a közvetlen rivális fővárosi csapat ellen meg lehet a gárda harmadik sikere az A-csoportban. A két gárda azonos mérleggel áll jelenleg, 2 győzelem és 5 vereség áll az eredmények között. A Honvéd a Szegedet és a Kecskemétet fektette két vállra.

– Sokat fejlődtem az elmúlt pár hónapban – vélekedett Herger Salamon a klub felületein. – Örülök, hogy kapok lehetőséget az A-csoportban, a fiatal szabály nagyon sokat segít. Rendkívül agresszív egész pályás letámadást alkalmazunk, folyamatosan nyomást helyezünk az ellenfélre, a labdát támadjuk. Próbálunk minél több időt elvenni a támadó idejükből. A Honvéd is erős csapat jó légiósokkal, de sok magyar játékosuk is van. Védekezés domináns mérkőzés lesz. Azon sok múlik majd, ki tudja ráerőltetni majd a másikra az akaratát védekezésben. Reméljük, mi fogunk győztesen kikerülni a csatából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában