Quad

2023.11.14. 18:10

Súlyos kézsérüléssel is bravúrosan szerepelt az egerági Ocskó Barnabás

Móga Richárd

Forrás: Drazen Bota

Az egerági quados, Ocskó Barnabás az elmúlt időszakban már bizonyította, hogy nem üdülni jár Horvátországban, hanem bizony a legjobbak között teszi le a névjegyét. Ezúttal a horvát bajnoki sorozat utolsó versenye következett Pozsega városában, ami igencsak eseménydúsra sikeredett.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy súlyos kézsérüléssel indult neki a futamnak, amit egy héttel korábban szedett össze egy hazai meghívásos versenyen. Nem sikerült ugyan teljesen felépülnie, de nem akarta veszni hagyni munkáját, hiszen az év végi összetett eredménye volt a tét.

A pozsegai pálya gyorsaságáról és technikájáról híres, ráadásul tovább nehezítette a dolgokat, hogy a verseny előtti napokig tartó esőzés feláztatta a terepet, így nem csak a technikai elemekkel, hanem a sárral is meg kellett birkózniuk a pilótáknak.

A baranyai induló a próbatétel első fordulóján harmadikként fordult, majd a folytatásban emelt a fordulatszámon, így honfitársával csatázott a második pozícióért. Az idő haladtával sikerült előrébb jutnia, majd teljes gőzzel üldözte a horvát bajnokot. A technikai részeknél mindig közel került, viszont az egyenesekbe eltávolodtak egymástól. Aztán az utolsó előtti körben kezdetét vette a dráma: Ocskó Barnabás egy kanyarban megelőzte riválisát, így az élre került. A hátralévő időben végig a nyomában volt a horvát versenyző, ráadásul az egerági fiú az egyik kanyarban kicsúszott, így végül legfőbb ellenfele hajtott át elsőként a célvonalon.

A második fordulóban sokáig hibátlanul szerepelt Ocskó az élen, többször is kivédte az előzési szándékokat, azonban a végén mégis egy hazai versenyző ünnepelhetett. A baranyai tehetség tehát második helyen zárta a futamot.

– Ez volt az év legnehezebb versenye, köszönhetően a kézfájdalomnak, na meg elég komoly teher volt rajtam szellemileg és fizikailag is – nyilatkozta lapunknak Ocskó Barnabás. Ezzel szemben a horvát versenyző úgy vélekedett, hogy élete legjobb megmérettetésén van túl, a hideg rázza, ha a versenyre gondol.

Az egerági kiválóság ezzel az éves eredményei alapján második helyezett lett a horvát bajnokságban, a hivatalos díjátadót a későbbiekben rendezik meg.

– Ezúton szeretnénk gratulálni minden versenytársnak, aki részt vett a 2023-as versenysorozaton – osztotta meg gondolatait az egerági versenyző. – Szeretnék köszönetet mondani Egerág Község Önkormányzatának, szüleimnek, barátaimnak, illetve mindenki másnak, aki hozzájárult ahhoz, hogy ezt az évet végigcsinálhattam.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában