Quad

2023.10.03. 16:01

Egerágról a legjobbak közé: Ocskó Barnabás ismét dobogóra állhatott – (videók)

Móga Richárd

Forrás: O. Kun Zsófia

Újabb dobogós helyet szerzett a horvát quadcross bajnoki futamban a fiatal egerági quados, Ocskó Barnabás.

A közelmúltban rendezték meg a horvátországi quadcross bajnoki sorozat utolsó előtti versenyét Viškovciban, ahova Horvátországból, Szerbiából, Szlovéniából, Bulgáriából, és Magyarországról is érkeztek kiválóságok. Ez az egyik legtechnikásabb pálya a bajnokságban, igaz, Horvátországban minden helyszínen megrendezett verseny igazi kihívás. Nagy figyelmet fordítanak a pálya minőségére, hogy minden tökéletes legyen a versenyzésre. Ezt a terepet is folyamatosan locsolták a nagy hőség és ezáltal a por miatt, ami egy versenyhelyzetben komoly veszélyt is jelenthet látás szempontjából.

Közel százan, crossmotorosok és quadosok egyaránt rajthoz álltak különböző kategóriában. Igencsak erős volt a mezőny, így olyan ellenfelek indultak el Ocskó mellett, akik korábban indultak a Nemzetek Krossza bajnokságon, ahol a világ nemzeteinek legjobb quadosai versenyeztek.

– A szabadedzésen már éreztem, hogy ez az én pályám, bár fizikálisan és szellemileg is nagyon fárasztó volt, és a meleg is komoly kihívást jelentett – nyilatkozta Ocskó Barnabás. – Az első körökben mindig felmérem a pályát, próbálom a legjobb íveket és az ugratók legkedvezőbb szögét kiválasztani, hiszen egy jó nyomvonal kiválasztása másodperceket jelenthet. Az edzésen az enyém lett a legjobb időeredmény, bíztam benne, hogy a versenyeken is tudom tartani a köridőket.

A megmérettetést megelőzően a magyra csapat egy látványos zászlós felvonulással állt be a rajtelőkészítőbe, amit minden néző és versenyző megcsodált.

Szépen el is kapta a rajtot a baranyai tehetség, igaz, mégsem ő fordult elsőként. Elmondása szerint hihetetlen erőt és küzdést érzett magában, így mindenhol igyekezett a leggyorsabb nyomvonalon haladni, egyenletes tempóval és kitartással pedig elérte, hogy elsőként neki lengessék a kockás zászlót.

– A rajtgép lecsapódása után teljes gőzzel indultam neki a második futamnak, szerencsére végig egyenletes tempóval tudtam haladni a pályán, végül másodikként gurultam a célba. Biztos voltam benne, hogy ezt a napot megnyertem, de végül nem engem hoztak ki a nap győztesének, hanem egy horvát versenyzőt, így a dobogó második fokára álltam az eredményhirdetéskor. Minden versenyzőnek ezúton szeretnék gratulálni, és legfőképpen a csapattársaimnak, mert kimagasló teljesítményt hozunk minden versenyen, a magyar csapat leteszi névjegyét minden alkalommal – vélekedett Ocskó.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában