Kézilabda

2023.12.30. 19:37

A fordulás után nem tudta feltartóztatni a DKKA-t a Kozármisleny (galéria)

Elvesztette utolsó 2023-as mérkőzését a Dunaújváros ellen a Kozármisleny KA női kézilabdacsapata az NB I. 10. fordulójában. A jó első félidőt követően, a fordulás után már nem tudták tartani Bánfaiék az ellenfél tempóját.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Már az első percekben látszott, hogy egy nagyon kemény mérkőzés kerekedhet a Kozármisleny és a Dunaújváros összecsapásából, de a hazaiak rázták le magukról gyorsabban a rozsdát a másfél hónapos szünetet követően, s így perceken belül kétgólos fórban voltak Schefferék. Ugyan ezt a vendég együttes ledolgozta, ezzel el is fogyott a lendülete, s újra átbillent Bánfaiék oldalára a mérleg. Sokáig tartották is a háromgólos előnyt, amit kidolgoztak, de egy időkérés után Agócsék is megtalálták a ritmusukat, amivel a szünetet jelző dudaszót megelőző másodpercben újra egalizáltak.

A második félidő elején aztán először meg tudta szerezni a vezetést is a DKKA, s olyan lendületre kapott, amivel nem tudták Grénusék tartani a lépést, bármilyen keményen próbálkoztak is.

Kozármisleny KA–Dunaújváros 26–32 (15–15)
Női kézilabda NB I., 10. forduló. Kozármisleny, 650 néző. Vezette: Horváth P., Marton.
Kozármisleny: Pusztai – Grénus 2, Brettner 4, Bánfai 5, Tobak, Scheffer 12 (7), Szatmári 2. Csere: Wichamann, Szabó L. (kapusok), Lengyel, Imrei N., Halász B. 1, Hadnagy, Imrei R. Vezetőedző: Gyulay László.
Dunaújváros: Oguntoye – Agócs 3, Tawczynska, Paróczy 1, Nick 3, Krupják-Molnár 7 (3), Szalai B. 4. Csere: Wéninger (kapus), Kopecz, Borgyos 6, Gajdos 2, Horváth P. 3, Moreno, Bouti 1, Csáki 1, Sallai N. 1. Vezetőedző: Paic Róbert.
Kiállítás: 10, ill. 16 perc.
Hétméteres: 8/7, ill. 4/3.

Következik: Debrecen–Kozármisleny (01. 03., 18.00).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában