Kosárlabda

2023.12.29. 09:53

Az éllovas ellen pöröghet fel az NKA karácsony után

A lehető legmagasabb minőséget képviselő bajnoki ellenféllel zárja le 2023-at az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata. A mindössze egy vereséget szenvedő Szombathely érkezik pénteken 19 órára a Rátgéber Nemzeti Kosárlabda Akadémiára az NB I.-es alapszakasz második körének nyitányára.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Úgy kezdi az NKA Pécs az NB I. alapszakaszának második körét, ahogyan az idényt is nyitotta: a címvédő ellen mérkőzik. Csupán annyi a változás, hogy ezúttal itthon, saját közönsége előtt próbálhatja megizzasztani újonc ellenfelét, amelyben a légiósok mellett olyan magyar kiválóságok pattogtatnak többek között, mint Keller Ákos, Perl Zoltán, Benke Szilárd, vagy éppen a pécsi akadémia növendéke, Pongó Marcell. 

– Ebben a karácsonyi időszakban is remek játékot várok a Falco ellen, amely a liga legjobb csapata játékoskeret, teljesítmény, edzői stáb és szervezet tekintetében egyaránt. Nagy tiszteletet érdemelnek a szombathelyiek azért, amit itt Magyarországon tesznek a kosárlabdaért, a játékuk minőségével építik a hazai kosárlabdakultúrát! – fogalmazott Goran Tadic vezetőedző a pécsi klub felületein. – Természetesen erre a meccs­re is hasonlóan készülünk, mint a többi bajnokira: kevés pihenéssel és sok munkával, edzettünk és dolgoztunk az ünnepek alatt is. Remélem, hogy hazai pályán is megmutatjuk a Falco ellen, hogy mire vagyunk képesek. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy jó ellenfele legyünk a tabella éllovasának. Bízunk benne, hogy szurkolóink sokat segítenek majd a lelátóról. Rengeteget ér a biztatásuk. 

A pécsiek abban reménykedhetnek, hogy ők legyűrték egyfelől azt a Szegedet, amely térdre kényszerítette a Falcót, másfelől hazai mérlegük a legjobbak közt van: hat Pécsett játszott találkozójukból ötöt megnyertek. Ennél jobbra saját pályáján csak az első három volt képes. A Szombathely 6–0-al, a Fehérvár 7–0-al, a Szolnok 6–1-el áll erődjében. Azt azonban érdemes hozzátenni, hogy a Falco messze a legjobb idegenben 6–1-es mérlegével. 

A 14. forduló programja: NKA Universitas Pécs–Szombathely (12. 29., 19.00), Oroszlány–Debrecen (12. 30., 16.30), Sopron–Kecskemét (12. 30., 17.00), Szeged–Zalaegerszeg, Kaposvár–Körmend, Bp. Honvéd–Alba Fehérvár, Paks–Szolnok (12. 30., 18.00). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában