Ritmikus Gimnasztika

2024.01.16. 13:01

A kemény munka mindig kifizetődik, ezt jól bizonyítja Hesz Franciska Míra is

Móga Richárd

Forrás: Pécsi RGSE

Hétfőn tartották meg a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetségi díjátadó gáláját, ahol többek között kihirdették a 2024-es év válogatott versenyzőinek névsorát.

Mint arról már korábban beszámoltunk, Hesz Franciska Míra, a Pécsi Ritmikus Gimnasztika Egyesület kiválósága 2024-ben a junior egyéni válogatott keret tagja lett három budapesti sportoló mellett. A fiatal tehetség ezzel az egyesület nyolcadik válogatott versenyzője, ez is jól bizonyítja a klubnál folyó szakmai munka magas színvonalát.

– Nagy örömünkre a Pécsi RGSE junior versenyzője elmúlt évi eredménye alapján bekerült a Top4 junior tornász közé,  ami válogatott kerettagságot jelent is egyben – nyilatkozta lapunknak dr. Laczó Andrea, a Pécsi RGSE sportigazgatója. – Franciska 5 éves korában kezdte a ritmikus gimnasztikát, nevelőedzője azóta Ekaterina Dologa. Ő tanította meg az alapokra, az ő hihetetlen motivációja és szakmai tudása nélkülözhetetlen volt az eredmény eléréséhez. Két éve megkapta a Magyarország jó tanulója, jó sportolója díjat, tavaly a Héraklész utánpótlás sportprogram egyetlen vidéki résztvevője volt, jelenleg pedig a PTE Deák Ferenc Gyakorló Általános iskola nyolcadikos, egyéni tanrendes tanulója. 

Immáron másfél esztendeje naponta két edzésen vesz részt, így napi 5-6 órát edz minden hétköznap. Hétvégeken pedig általában hazai és külföldi nemzetközi versenyeken bizonyít. Komoly csapatmunka áll az eredmény mögött, hiszen gyógyterapeuta, sport coach, sőt, még balett-tanár is segíti a felkészülését. Szerencsére az edzés körülmények is kiválóak az EXPO Centerben, hiszen a versenyszőnyeg és a nagy belmagasság elengedhetetlenül szükséges ezen a szinten.

– Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki bármilyen módon is részese volt ennek a sikernek. A cél a május végén Budapesten megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra való minél jobb felkészülés és formaidőzítés, így a következő hónapokban ő és edzője napi 7-8 órát töltenek majd el az edzőteremben. Franciska karika-, labda-, buzogány- és szalaggyakorlatokkal készül. Na de az Európa-bajnokságig még több kontrolledzés, edzőtábor és négy nemzetközi versenyen való részvétel szerepel a felkészülésében. Ez az időszak rendkívül feszített lesz, de minden bizonnyal hozzájárul majd junior versenyzőnk fejlődéséhez, hiszen ebben az évben ő még a fiatal juniorok közé tartozik, majd csak jövőre lesz utolsó éves junior – foglalta össze a sportigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában