Röplabda

2024.01.22. 16:01

A lányok végeztek, a fiúk viszont még feljebb kúszhatnak a tabellán

Móga Richárd

Forrás: PTE-PEAC Röplabda Szakosztály

Kemény hétvégén van túl a PTE-PEAC férfiröplabda-csapata, ugyanis a fővárosban a listavezető Szolnok ellen kellett volna maradandót alkotni.

Az első szettben még megizzasztotta ellenfelét a pécsi együttes, a folytatásban viszont rengeteg hiba becsúszott a gépezetbe, így nem volt reális esély a győzelemre (25–21, 25–15, 25–16). Nem sokkal később a sereghajtó Kistext SE ellen lehetett vigasztalódni, de nagy meglepetésre nagy csatában ugyan, de elvesztette az első etapot a baranyai brigád. Aztán Szabó Tamás sikeresen felrázta fiait, így a találkozó hátralévő részében nem volt kérdés, hogy melyik csapat jön majd ki győztesen (26–24, 15–25, 17–25, 16–25). 

– A célt elértük, minden játékosomnak tudtam biztosítani játéklehetőséget. Gratulálok a Szolnoknak a győzelemhez – értékelte a hétvégi teljesítményt a pécsi vezetőedző, Szabó Tamás.

A PTE-PEAC kerete: Horváth M., Storcz, Baranyi, Bánki, Baumholczer, Kecskés, Gulyás, Emődy, Fischer, Gál M., Ujhelyi, Oletics, Illés Á.

Egy hosszabb pihenő vár most a PTE-PEAC férfiröplabda-csapatára, majd február 11-én, vasárnap Gyöngyösön lesz egy forduló, ahol a házigazdával, valamint a DSE Röplabda Akadémia ellen kell megküzdeni a pontokért. Azt követően pedig majd február 24-én, Pécsen zárul az alapszakasz, ráadásul ott még a hasonlóan jól szereplő Győr és az Eszterházy SC ellen lehet gyarapítani a pontokat, így még könnyen feljebb lehet kúszni a tabella harmadik helyéről.

Csalódott lehet utolsó alapaszakaszbeli eredménye miatt a PTE-PEAC-A női röplabdacsapata, ugyanis Károli Gáspár Református Egyetem Sport Club vendégeként még szettet sem sikerült nyerni. Igaz, a harmadik felvonásban ehhez közel állt Horváth Alexandra együttese, de a döntő pillanatokban végül megremegtek a kezek (25–17, 25–15, 26–24).

A PTE-PEAC kerete: Kaiser, Habling, Tóth L., Hoffmann K., Szappanos, Kőhegyi, Hoffmann H., Molnár A., Orning, Hegyi, Szvath, Szabó R., Oletics.

Ezzel tehát a PTE-PEAC-A női röplabdacsapata tizennyolc ponttal a negyedik helyen zárta az alapszakaszt, így legközelebb már csak majd a rájátszásban lesz lehetőség bizonyítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában