Labdarúgás

2024.01.03. 17:33

Belecsaptak a kemény melóba, de a játék sem maradhatott el (galéria)

Már csupán egy hónap a tavaszi nyitányig a labdarúgó NB II.-ben, így mindkét baranya vármegyei gárda munkába állt, hogy a lehető legjobb formában érkezzen meg a kezdésre.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Megkezdte a téli felkészülését a PMFC az Idősebb Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpontban, hogy a tavasz során megrohamozza a tabellán előtte állókat, a szurkolók reményei szerint sok góllal. A hatodik helyen tanyázó gárda fizikai felmérésekkel indította szerdán délelőtt a munkát, majd a pályán folytatódott 2024 első edzése, ahol a labda is előkerült.

Fotó: Kurdi József/pmfc.hu

A hónap során kemény munka és négy edzőmérkőzés vár Szabó Mátéékra, ezek során kell elérniük azt a formát, amivel sikeresek lehetnek az idényben. A gárda mind a négy felkészülési találkozóját hazai pályán játssza majd. A horvát másodosztály harmadik helyén álló Vukovar mellett a megyei és bajnoki rivális Kozármisleny, valamint az egyaránt az NB III. Dél-nyugati csoportjában szereplő Kaposvár és Szentlőrinc ellen teszttel majd Kulcsár Árpád együttese a január folyamán.

A piros-feketéknél egyelőre nincs változás a keretben, de próbajátékosok voltak már az első foglalkozáson.

A PMFC február 4-én a Siófok ellen kezdi majd meg a tavaszi hadjáratát.

A PMFC programja

01. 13.: PMFC–Vukovar (horvát II.).
01. 17.: PMFC–Kaposvár (NB III. Dél-nyugat).
01. 20.: PMFC–HR-Rent Kozármisleny.
01. 27.: PMFC–Szentlőrinc (NB III. Dél-nyugat).

A HR-Rent Kozármisleny az edzőtermi munka után érkezett meg Pécsre a Stadion utcában, hogy a PEAC műfüves pályáján folytassa a hangolódást a keményebb feladatokra. A jó hangulatú edzés végén még egy kis baráti versengésre is sor került a játékosok és a stáb közt hatalmas kacagások közepette, amivel még a kézilabdacsarnokok dolgozó munkásokat is lekötötték egy kis időre.

A kék-fehérek remek őszt követően az ötödik helyről várják a folytatást, s már két új játékossal a keretben, Daru Bencével (csatár) és Oroszi Istvánnal (kapus). Persze az együttes szolgálatára áll majd továbbra is a sikerek egyik főszereplője, az öt találatnál és nyolc asszisztnál tartó Vajda Roland is, akinél csupán a házigólkirály Kirchner Krisztián járult hozzá több gólhoz, eggyel előzte meg.

– Továbbra is bele kell tenni azt a munkát, amit a tavasszal beletettünk. Ez lesz a kulcsa annak, hogy hasonlóan szerepelhessünk – jelentette ki kérdésünkre Vajda. – Szeretném minél jobban segíteni a csapatot. Nincsenek előttem konkrét számok, amiket teljesíteni akarok. Az a fontos, hogy a csapat hasznára legyek! Örülök, hogy így sikerült az őszöm, de lehetett volna jobb is. Pár éve kitűztem magam elé a célt, hogy profi labdarúgó legyek, és ezért nagyon sokat dolgoztam. Most ennek a napjait élem meg nagyon boldogan.

Vajda 2020 őszén Szentlőrincről igazolt át a kék-fehérekhez, s évről évre fejlődött a csapattal együtt. A veretlenül NB III.-as bajnok gárdának 8 bajnoki góllal segítette a diadalmenetét, majd et megismételte a másodosztályban is tavaly. Ezt fejelte meg az idei öt találatával.

– Mindig a következő lépcsőfokot szerettem volna megugrani. Szentlőrincen is így volt, s amikor ide kerültem Mislenybe, akkor is ez volt. Ez azt hozta magával, hogy most NB II.-ben van a csapat, és én is itt tudok játszani – tette hozzá.

A Kozármisleny a következő hétvégén a Kaposvárral kezdte volna a felkészülések sorát, de a somogyiaknak még sem felelt meg ez a korai kezdés – az NB III. egy hónappal később folytatódik –, így a Gyirmóttal játssza majd első edzőmeccsét a kék-fehér gárda. Az azt követő programját később hirdeti ki, ha már minden részlet letisztult, de azt már tudni, hogy lesz olyan nap, amikor kétszer is pályán lesznek, s zömében idegenben szerepelnek majd.

A szezont a Misleny február 3-án a Budapest Honvéd ellen  kezdi majd hazai pályán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában