Kosárlabda

2024.01.04. 20:30

Életre szóló élménnyel gazdagodhatnak a pécsi kosarasok

Móga Richárd

Forrás: NKA Pécs

Nemzetközi felkészülési tornával indítja a 2024-es esztendőt az NKA Pécs leány U18-as női kosárlabdacsapata, ugyanis Alper Koc együttese Isztambulban vesz részt január 3-5. között a Fenerbahce és Galatasaray együtteseit felvonultató megmérettetésen.

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs és a Fenerbache közötti együttműködés első lépcsőfokaként kapott meghívást az U18-as pécsi csapat Isztambulba, hogy részt vegyen egy nívós eseményen, amelyen a mienk mellett a török élvonal legjobbjai bizonyíthatnak.

Már az első versenynap izgalmasan telt, hiszen a baranyai brigád meglátogatta a Fenerbahce otthonául szolgáló impozáns Ülker Arénát, majd a klub kosárlabda-múzeumában jobban megismerhették a játékosok és a vezetőség a Fenerbahce múltját is. A folytatásban az NKA Pécs fiataljai megmérkőztek a török egyesület másodosztályú csapatával, a hasznos erőfelmérőt jelentő találkozót pedig 69–57-re nyerte a török alakulat.

A mérkőzést követően a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs szakmai igazgatóhelyettese, Éles Péter köszöntötte a Fenerbahce felnőttcsapatának vezetőedzőjét, Valerie Garniert. A Fener játékosai egyébként szerdán keltek útra Balıkesir városa felé, ahol a Török Kupa négyes döntőjét rendezik. Ott az NKA Universitas Pécs korábbi csapatkapitányának, Kiss Virágnak a csapata, a CBK Mersin is érdekelt. Ha minden jól alakul, a magyar játékos péntek este akár már Török Kupa győztesnek mondhatja magát.

A pécsi együttes csütörtökön a Galatasaray U18-as együttesével találkozott, majd pénteken 11 órától a Fenerbahce U18-as játékosaival méri össze tudását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában