Diákolimpia

2024.01.24. 12:01

Jön az országos döntős: aranyéremre pályáznak a pécsi iskolások

Móga Richárd

Forrás: Pápai Sport Nonprofit Kft.

Pár nap múlva, január 26-tól 28-ig rendezik meg a Kosárlabda Diákolimpia V-VI. korcsoport „A” kategóriájának országos döntőjét Pécsen. Az pedig külön öröm, hogy a fináléban két pécsi fiú, valamint két pécsi női együttes (Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola Gimnázium és Óvoda; Cserepka János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Sportiskola, Általános Iskola és Gimnázium) is bizonyíthat majd.

A tervek szerint pénteken 11 órától rendezik meg a Széchenyi Gimnázium Tornacsarnokában, illetve a Szamosi Nándor Sportcsarnokban (PVSK Pálya) a fiú csoportmérkőzéseket, míg a lányok az Egyetemi Sportcsarnokban és a PTE ÁOK Mozgástani Intézet Sportcsarnokában léphetnek parkettre ebben az időben. Még aznap 19.30-tól az Egyetemi Sportcsarnokban lesz egy ünnepélyes megnyitó, majd szombat reggel már ismét a kosárlabdáé lesz a főszerep, ugyanis az a versenynap ugyancsak a csoportmérkőzésekről, a keresztjátékokról és az elődöntőkről fog szólni.

A harmadik játéknapra maradnak a helyosztók, előzetes tervek szerint pedig 15.45-től eredményhirdetés zárja az eseménydús hétvégét az Egyetemi Sportcsarnokban.

A torna végén a dobogón végzett csapatok természetesen a megszokott módon érem és serlegdíjazásban részesülnek. Valamennyi alakulat pedig oklevelet vehet át, így senki nem távozik üres kézzel. Továbbá motiváló lehet, hogy összeállítják az „All Star” csapatot (5 fő), de különdíjat kap a legtöbb pontot dobó játékos, valamint a legjobb felkészítő, testnevelő is.

Online eredménykövetés: https://doeredmenyek.hu/
Programfüzet:  bit.ly/3SgTiHm

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában