Kosárlabda

2024.01.05. 18:58

Még épp időben lepattogott a rozsda a Vasútról (galéria)

Csúszni-másznia kellett az első 2024-es győzelemért a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapatának a Cegléd ellen, de épp időben sikerült elkapnia a záró negyedben a fonalat, hogy az NB I. B. Piros-csoportjának élén maradhasson.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Nehezen lendült bele az év első meccsébe a Panthers, öt perc után még mindig csak három pontnál tartott, szerencséjére a CKE-nek sem ment jobban a labda gyűrűbe juttatása. Végül a pécsiek találtak rá előbb a ritmusukra, s el tudtak húzni hat-hét ponttal. Ezt az előnyt meg is tudták tartani Bíróék az első negyed végéig.

Az első pihenőt követően hatott Sértő Ádám mondanivalója, 13–2-es rohanással indított a Cegléd, de nagyjából négy és fél perccel a nagyszünet előtt egy gyönyörű Németh triplával újra átvette a vezetést a PVSK. A hazaiak lendületét viszont meg tudta törni egy vendég időkérés, amit követően újra nagy energiákat kellett mozgósítania Plézeréknek, hogy ott tudjanak végig egy dobásra maradni a riválistól.

A fordulást követően folytatódott az óriási csata a pályán, ha kellett, akkor csúsztak-másztak a játékosok a labdáért és a sikerért. A harmadik tíz percben már a dobások is jó arányban estek a gyűrűbe, de így is négy pontos vezetést tudtak tartani Dragasevicsék.

A záró etapban 4 és fél perccel a végső dudaszó megszólalása előtt Micsovics egy triplával egyenlített, s visszaadta a reményt. Frank nagyszerű védekezésével és Micsovics betörésével aztán a vezetés is meglett pár másodperccel később. Végül a légiós extrájával sikerült kiharcolni a sikert a Vasútnak.

PVSK-Veolia–Cegléd 92–84 (19–13, 20–27, 23–26, 30–18)
Férfi kosárlabda NB I. B., Piros-csoport, 14. forduló. Vezette: Horváth A., Esztergályos, Benedek. 
PVSK: MICSOVICS 34/3, Németh A. 8/6, Plézer 7/3, BÍRÓ O. 14/3, Horti 11. Csere: Mokánszki 13, Frank, Antóni, Molnár M. 5/3, Radó, Ravasz, Harka. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics. 
Cegléd: Herendic 3, Krkljes, Dragasevics 7/3, CSABA 22/6, CSORVÁSI 13. Csere: Kertész D. 3/3, Horváth M. 13/9, VELKEY 23/15, Zsók. Vezetőedző: Sértő Ádám.

Ez következik: PVSK-Veolia–Vasas Akadémia (01. 09., kedd, 17.30, Hepp Kupa).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában