Kosárlabda

2024.01.27. 20:05

Megremegtek a kezek: tizenhárom hónapja nem nyert a Pécs a Szekszárd ellen – (GALÉRIA)

Sokakat lázba hozott a női kosárlabda NB I. tizenkettedik fordulójának csúcsmérkőzése, a Szekszárd pécsi vendégszereplése, ahol végül kiélezett csata után tolnai győzelem született.

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Hatalmas iramban, nagy rohanásokkal indult a várva várt szomszédvári rangadó, ennek is betudható, hogy az első percekben sok hiba becsúszott a gépezetbe mindkét oldalon. Aztán Mérész Beatrix vezényletével a házigazda elkapta a fonalat, ráadásul a szekszárdi együttes sokáig nem is jutott a palánk közelébe. Igaz, párszor kívülről megvillant a vendégcsapat, de összességében elégedett lehetett a látottakkal Jovan Gorec.

A második felvonással már kevésbé, ugyanis lankadni kezdett a figyelem, a kínálkozó lehetőségeket pedig kegyetlenül kihasználta a rivális. Amíg a nagyszünetben a baranyai tréner azon volt, hogy felrázza a lányokat, addig a szép számú nézősereget a PTE Brass Band szórakoztatta.

Küzdelmesen folytatódott a harmadik etap, kevésbé mertek kockáztatni a felek, ezt igazolja az is, hogy ez volt a legpontszegényebb felvonás. Ráadásul nem volt túlságosan sok ok a hazai örömre, hiszen a Szekszárd megfordította a találkozót.

Az utolsó negyedben próbált borsot törni vetélytársa orra alá a Pécs, de kritikus helyzetekben megremegtek a kezek, na meg az is sokat számított, hogy a büntetőit sokkal nagyobb arányban értékesítette a Szekszárd.

Ezzel a tolnai klub zsinórban ötödik alkalommal is megnyerte ezt a párharcot, ami azt jelenti, hogy a Pécs legutóbb 2022 decemberében nyert a Szekszárd ellen tétmérkőzésen.

NKA Universitas Pécs–TARR KSC Szekszárd 68–74 (22–13, 18–25, 13–16, 15–20)
Női kosárlabda NB I., tizenkettedik forduló. Vezette: Győrfi, Söjtöry, Jakab L. NKA Universitas Pécs pontszerzői: MÉRÉSZ 18, WILLIAMS M. 9, Tadic 8/3, Smailbegovic 7, Wallace 6, Williams P. 6, Rátkai 6/6, Weninger 4, Kiss A. 4. TARR KSC Szekszárd legjobb pontszerzői: WESTBELD 14/3, HORVÁTH B. 14/12, MONROE 12. 
Ez következik (02.17.): NKA Universitas Pécs–DVTK Hun-Therm (18.00).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában