Magyar Parasport Napja

2024.01.23. 11:01

Nagykövet lehet a baranyai sportoló

Móga Richárd

Fotó: Szabó Miklós

A Magyar Paralimpiai Bizottság minden évben megválasztja a Magyar Parasport Napjának nagykövetpárosát. Az elmúlt esztendőben Krajnyák Zsuzsanna, tizenkétszeres paralimpiai érmes kerekesszékes vívó, valamint Szatmári András, olimpiai bronzérmes, világbajnok kardvívó vállalta el a szervezet felkérését, de Ekler Luca, Dr. Baji Balázs, Póta Georgina, Szvitacs Alexa, Gurisatti Gréta, Gurisatti Gyula, Drávucz Rita és kislánya, Flóra, Suba Róbert, Varga Katalin Eszter és Benedek Dalma is volt már nagykövet. 

Hivatalosan ugyan még nem lehet azt tudni, hogy kiket választanak meg 2024-ben, de a Magyar Paralimpiai Csapat közösségi felületén játékra invitálta a követőket, amiből elég egyértelműen kiderül, hogy kikről is van szó. Az egyikük minden bizonnyal az olimpiai ezüstérmes, világbajnok, kétszeres Európa-bajnok és junior világbajnok magyar úszó, Rasovszky Kristóf lesz, míg a másik nagykövet nagy eséllyel a PSN Zrt. paralimpiai bajnoka, Konkoly Zsófia lesz. 

A Magyar Parasport Napját minden évben február 22-én ünnepeljük, a dátum választása szimbolikus, hiszen ezen a napon, 1970-ben alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja a Mozgásjavító Intézmény falai között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában