Kosárlabda

2024.01.09. 19:27

Talán a legnagyobb kihívón lépett át a Panthers a címvédés felé

Győzött talán a legnagyobb kihívó, a Vasas Akadémia ellen a PVSK-Veolia férikosárlabda-csapata a Hepp Kupa negyeddöntőjében, így jó irányban halad a címvédés felé. Másfelől a legnagyobb bajnoki riválisban elvetette a kétely magvait, hiszen rövid időn belül másodszor kerekedett felül.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Nem kezdett jól a Vasas ellen a Panthers, a vendégek egy 7–2-es rohanással nyitottak, s ugyan jöttek a Pécstől is jó periódusok, egy nagyjából négypontos előnyt végig tudott tartani a kihívó. Ebből harminc másodperccel az első pihenő előtt sikerült komolyan faragni egy bravúros Antóni triplával, majd az ő kemény védekezésével, amivel labdát szerzett. Sajnos a másik oldalon a következő hármas kísérlete kiszédült a gyűrűből, így nem sikerült átvennie a Vasútnak a vezetést.

A második etap lső öt percében kétszer is időt kellett kérnie Stephen Arigbabunak, mert a Pécs elkapta a fonalat, s Plézer egymást követő két triplájával már ötpontos előnyben volt. Azonban hiába a megbeszélések vendég oldalon, ezzel nem tudták megtörni Mokánszkiék lendületét, akik roham léptekben növelték a különbséget. A Vasas még a nagyszünet előtt feleszmélt, s lefékezte a Vasutat. Így is tizennégy-pontos előnnyel fordulhatott a Panthers.

A PVSK láthatóan megnyugodott a nagy előnytől, de ez nem elbizakodottságban öltött testet, sokkal inkább a teljes nyugalomban. Németh Andrásék szinten onnan szórták a pontokat, ahonnan akarták. A vendégek mestere így gyorsan kihívta újra legénységét, hogy eligazítsa őket, mit kellene másképpen csinálniuk. Hathatott is a fejmosás, hiszen a vendég együttes nem csak elindult vissza húsz pontról, de a harmadik tíz percet végül meg is nyerte eggyel.

Az angyalföldiek akkor nyomták meg a meccset, amikor igazán kellett. A záró negyedet egy 8–2-es rohanással kezdték, amitől a Panthers elkezdett kapkodni. Szrecsko Szekulovics nyugtató szavai, illetve Micsovics triplája sem volt elég ekkor ahhoz, hogy kitörjön a negatív spirálból. A hétpontos előny viszont a kemény védekezés mellett elég volt ahhoz, hogy a mérkőzés végén győztesen hagyja el a parkettet a Vasút. Sőt, az utolsó percekben már újra megnyugodhattak Hortiék.

PVSK-Veolia–Vasas Akadémia 91–80 (22–23, 31–16, 17–18, 21–23)
Férfi kosárlabda Hepp Kupa, negyeddöntő. 
PVSK: MICSOVICS 27/9, Németh A. 9/9, PLÉZER 15/15, Bíró O. 9, HORTI 15. Csere: Antóni 5/3, Molnár M., Ravasz 3/3, Mokánszki 6, Frank, Radó 2. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics. 
Vasas: TAKÁCS D. 16/6, CSEH 17, FEKETE V. 17/9, Rosta 9/6, Olasz 8. Csere: Medve 7/3, Farkas 4, Pleesz Á. 2, Kelemen, Pleesz G. Vezetőedző: Stephen Arigbabu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában