Kosárlabda

2024.02.09. 14:00

A legnagyobb göröngy jön az NKA Universitas Pécs hátralévő útján

Remekül kezdődött Csirke Ferenc és az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapatának közös munkája az NB I. 19. fordulójában, hiszen a Zalaegerszegen átsöpört a gárda, azonban szombaton 17 órától már egy sokkalta nehezebb kihívással kell szembenéznie edzőnek és játékosainak, a második helyezett Alba Fehérvár otthonában lépnek fel.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Nem egy lehetetlen küldetésre, ugyanakkor egy kegyetlenül nehéz feladatra vállalkozik az NKA Universitas Pécs, amikor az Alba Fehérvár otthonában kifut a parkettre, hiszen nem a szél fújta össze a vendéglátónak a 16 győzelmet 3 vereség mellett.

Eddig mindössze az éllovas Szombathely, illetve a Debrecen és a Körmend tudta legyűrni a székesfehérváriakat, s mindhárom esetben idegenben botlott az Alba. Otthon mind a kilenc meccsét megnyerte a Fehérvár, s Vojvodáék nem most akarják majd lezárni ezt a szériát. Ezen statisztikák egyike sem ad reményt az újoncnak, főleg, ha megnézzük, hogy a Pécs idegenben eddig egyszer nyert csak, további hét sikerét mind a saját közönsége segítségével érte el.

Legutóbb a fehérváriak védekezése nem volt hatékony, ha ezt nem sikerült az elmúlt egy hétben tökéletesre csiszolniuk, meg lesz Kovács Péterék számára a támadási felület. Az esély megtartásához persze ez nem lesz elég, Durmóéknak a védelmet is olyan feszesre kell húzniuk, mint a ZTE elleni első negyedben.

A szombati program: Alba Fehérvár–NKA Universitas Pécs (17.00), Szolnok–Szeged, Zalaegerszeg–Kaposvár, Körmend–Bp. Honvéd (18.00), Szombathely–Sopron (19.00).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában