Kosárlabda

2024.02.15. 13:00

Csirke Ferenc: „Támadásban és védekezésben is streetballozunk”

Egyáltalán nem találta a dobóformáját az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata az NB I. 21. fordulójában, így a Budapest Honvéd a második perctől végig vezetve fölényes győzelmet aratott ellene.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Esélye sem volt az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapatának, hogy győztesen hagyja el a Budapest Honvéd otthonát. Végül egy 32 pontos pofonba szaladt bele az NB I. 21. fordulójában a rivális ellen.

Csirke Ferenc, az NKA Universitas Pécs vezetőedzője: – Gratulálok a Honvédnak a győzelemhez! Persze lehetünk fáradtak, de az nem lehet, hogy 10-12 pontos különbségnél, amikor még nagyon sok van hátra, akkor így elveszíti a fejét egy-két játékos. Ez megengedhetetlen! A Honvéd bedarált minket, nagyon okosan sokat játszottak három magassal, míg nekünk Meleg Gergő egyre jobban hiányzik. Igaz, ez a vereség nem ezen múlt. Jól jön a szünet, elég sok mindenen kell változtatnunk. Úgy látom, hogy támadásban és védekezésben is folyamatosan streetballozunk. Nincs meg az egyéni felelősség, védekezésben mindenki össze-vissza szaladgál, és ugyanez van támadásban, aminek sokszor nincs meg a ritmusa. Nagyon bízom benne, hogy ebben a kis szünetben tudunk változtatni, és elindulunk azon az úton, hogy mérkőzéseket nyerjünk.

További eredmények: Kaposvár–Alba Fehérvár 92–89, Szeged–Körmend 95–99, Paks–Zalaegerszeg 90–88, Oroszlány–Szolnok 99–81, Szombathely–Kecskemét 94–75.

Következik: NKA Universitas Pécs–Szeged (03. 02., szombat, 19.00).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában