Úszás

2024.02.13. 09:30

Éjfél utáni elalvás és betegség nehezítette a magyar úszók szereplését

Móga Richárd

Forrás: Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott

Felejthetetlenre sikeredett magyar szempontból a dohai világbajnokság nyitónapja, köszönhetően többek között Jászó Ádám, Németh Nándor, Szabó Szebasztián és Mészáros Dániel négyesének, akik ötödikként végeztek a 4x100-as gyorsváltóban, így kvótát szereztek a párizsi olimpiára. Na de a második versenynap délelőttje finoman fogalmazva sem hozott diadalmenetet, ugyanis egyik úszónk sem jutott tovább.

A pécsiek óriása, Jászó Ádám igencsak csalódott volt a száz háton elért (19. hely) eredménye után: – Azt érzem, hogy még bennem van a váltó. Elsősorban úgy, hogy a nagy pörgés után bőven éjfél után tudtam csak elaludni, hétkor már keltünk is, és úgy éreztem, nincs meg a lendület, a sebesség, ami kell. A rajt, az első ötven sem volt olyan, amilyennek lennie kellett volna – vélekedett az előfutam után a PSNT Zrt. nagy reménysége.

Ami pedig a többieket illeti: Tán Szabó-Feltóthy Eszter száz háton huszonhatodik lett, igaz, neki ez általában bemelegítés a kétszáz hát előtt. Németh Nándor kétszáz gyorson tizenöt századra volt a középdöntőtől. Késely Ajna pedig az 1500-as távon 16:34-es idővel tizenhatodikként végzett. Tény, hogy egy betegség hátráltatta a magyar úszót, aki olimpiai szintet szeretett volna úszni.

A keddi versenynap előfutamain négy magyarnak szurkolhatunk:
– Pádár Nikolett (200m gyors)
– Márton Richárd (200m pillangó)
– Betlehem Dávid (800m gyors)
– Rasovszky Kristóf (800m gyors)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában