Tenisz

2024.02.06. 20:30

Mindenkit meglepett a pécsi lány a huszonötezer dolláros versenyen

Idei második tornáján borította a papírformát a PVTC kiválósága, Bartha Panna, aki csupán öt gamet engedett sokat látott, rutinos ellenfelének a huszonötezer dolláros teniszverseny selejtezőjének második körében.

Móga Richárd

Forrás: University Press

Az idei naptári évben már a második tornáján bizonyíthat a PVTC kiválósága, Bartha Panna, aki augusztustól az amerikai álmot éli, ugyanis az Florida Atlantic egyetemen tanul pszichológia szakon. A 2024-es esztendő elején Floridában, egy huszonötezer dolláros versenyen ragadhatott ütőt, de a selejtező első körében nagy falatnak bizonyult Kononova Maria. Igaz, az első szettben csak nüanszok döntöttek, ugyanis rövidítésben volt csak jobb az ellenfél (6–8), de a folytatásban kihasználta lélektani előnyét az orosz vetélytárs (6:3).

A pécsi lány gőzerővel dolgozott tovább, így újult erővel szállhatott harcba a héten kezdődő Wesley Chapelben, ahol ugyancsak egy huszonötezer dolláros próbatétel van reflektorfénybe. A kezdésére nem is lehetett panasz, hiszen a selejtező nyitányán szetthátrányból fordítva állt talpra az egy évvel idősebb spanyol riválisa, Gomez Victoria ellen (6:4, 4:6, 6–10). A folytatást tekintve nem igazán kedvezett a sorsolás a baranyai teniszező számára, hiszen Hsu Chieh-Yu ellen kellett volna borítani a papírformát, ráadásul ijesztő lehetett azt látni, hogy a sokat látott, harminckét esztendős ellenfele az első körből úgy jutott tovább, hogy még csak gamet sem vesztett.

Ennek fényében óriási bravúr, hogy 4:0-ra is vezetett Bartha Panna, így tehát még az is belefért, hogy egy adogatását elveszítse.

A folytatásban mindkét fél brékkel kezdett, de aztán a magyar teniszező magasabb fokozatra kapcsolt, így sokak nagy meglepetésére igencsak könnyen maga mögött hagyta papíron esélyesebbnek számító ellenfelét, s bejutott a következő fordulóba (3:6, 2:6).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában