Cheerleading

2024.02.27. 20:30

Több baranyai kiválóság is bizonyíthat a magyar válogatottban

Gőzerővel készül a Magyar Cheer Hip-Hop a 2024-es ICU European Cheerleading Championshipsre. Az pedig külön öröm, hogy több baranyai kiválóság is ott van a válogatott keretben.

Móga Richárd

Forrás: Team Hungary Cheer Hip-Hop

Ami a hölgyeket illeti, a nívós eseményen biztosan ott lesz Hári Anett, a Pécsi Tudományegyetem osztatlan tanárszakos hallgatója, aki 2022-ben csatlakozott a PTE PEAC Cheerleading szakosztályához, korábban pedig tizenhat évig társastáncolt, azon belül öt évig versenytáncolt.

Több tehetség mellett Funták Noémi is tettre kész..
Több tehetség mellett Funták Noémi is tettre kész..
Forrás: Team Hungary Cheer Hip-Hop

A pécsi Babits Mihály Gimnázium tizenhét esztendős tanulója, Tresch Jázmin Lilla is bizonyíthat, aki már a 2023-as Európa Bajnokságon is letehette névjegyét. 

Funták Noémi tíz éven át ritmikus gimnasztikázott, de 2019 óta a PTE Táncegyüttes csapatát erősíti. 

Nyulasi Csenge az egyetem elkezdésével ismerkedett meg a cheerleading világával, de szorgalma sokat adhat a válogatottnak. 

Steingruber Nikolettnek már kiskora óta élete része a tánc, így elszántsága megkérdőjelezhetetlen. 

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának tanársegédje és PhD hallgatója, Tumpek Nikolett kitartásával és gyógytornászi tudásával segítheti majd leginkább társait. 

Biró Tímea tavaly csatlakozott a pécsi egyesülethez, így nem meglepő, hogy hatalmas megtiszteltetésnek tartja, hogy képviselheti ebben a táncstílusban Magyarországot.

Legtöbbek számára talán Szalai Kata neve lehet a legismerősebb, aki a PTE PEAC Cheerleading Szakosztály vezetőedzője és egyben versenyzője, továbbá a PTE TTK Sporttudományi és Testnevelési Intézet oktatója.

A cheer világával az egyetemi éveim alatt ismerkedtem meg, melyet az első pillanattól magaménak éreztem – ennek már 10 éve. A számtalan magyar bajnoki cím pedig igazolja munkánk gyümölcsét. Mindezt megelőzően látványtánc, talajtorna és kötélugrás sportágakban nevelkedtem. Fantasztikus lépésnek tartom, hogy már hazánkban is a különböző cheer divíziókban válogatott csapatokról beszélhetünk. Külön öröm számomra, hogy én is a cheer hip-hop válogatott kerettagja lehetek.

Itt az idő, hogy a magyar cheer hip-hop felkerüljön a világtérképre! – olvasható Szalai Kata nyilatkozata a Team Hungary Cheer Hip-Hop közösségi felületén.  

Ami a fiúkat illeti,  Bánky Botond is a PTE PEAC Cheerleading csapat tagja már 2022 óta, Márkovics Gábor pedig hat éve Cheerleader, rutinja aranyat érhet.

A csapat közösségi oldalának felületén folyamatosan bemutatják a főszereplőket.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában