Futsal

2024.03.01. 09:30

„Nincs más opció, nyernünk kell!” – este jön egy újabb élet-halál harc

Móga Richárd

Forrás: PTE-PEAC

Fotó: Bálint Kornélia

A Magyar Kupa negyeddöntőjéig még fontos feladatok várnak a PTE-PEAC élvonalbeli futsalcsapatára, hiszen az alsóházban folyamatosan élet-halál harcokat kell vívni a bennmaradásért. 

A nyitányon a Nyírbátor ellen ugyan elmaradt a pontszerzés (3–4), többek között a vitatható játékvezetői döntéseknek is köszönhetően, de a mutatott játékra összességében nem lehet panaszkodni, így jó eséllyel lehet várni a péntek esti Magyar Futsal Akadémia elleni idegenbeli szereplést. A fővárosi együttes nyolcgólos döntetlennel kezdett az Újpest vendégeként, tehát érezhetően minden résztvevő magasabb fokozatra kapcsolt a szezon ezen szakaszán. 

Koller Krisztián, a PTE-PEAC rutinos játékosa: – Az elmúlt mérkőzés után eléggé keserű a szánk íze, mivel egy szinte megnyert mérkőzést engedtünk ki a kezünkből, pedig a rájátszásban már minden megszerzett pontnak kulcsfontosságú szerepe van. De ezt most félre kell tennünk, mert pénteken jön az újabb megmérettetés az MFA ellen. Itt már nincs olyan, hogy könnyű mérkőzés, minden csapat próbált erősíteni a szünetben, bármelyik együttes képes pontot, pontokat rabolni a másiktól, hiszen mindenkinek elsődleges célja az NB I.-ben maradás. Ezt jól tükrözi az MFA Újpest ellen játszott 4–4-es találkozója is. Ezért számunkra se lesz sétagalopp a pénteki túra. Azt gondolom, ha maximálisan odatesszük magunkat, akkor győztesen fogjuk elhagyni a pályát! Nincs más opció, nyernünk kell!

A nagy téttel bíró összecsapás 19 órakor kezdődik Budapesten, a SPORT11 Sport és Szabadidőközpontban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában