Kosárlabda

2024.03.08. 16:00

Újra odacsapna az Oroszlánynak az NKA Pécs

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Nagyszerű formában tért vissza a válogatott szünetről az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata a Szeged ellen, amelyet közel negyven ponttal vert az NB I. 22. fordulójában, azonban szombaton 18 órakor máris itt lesz a következő kihívás. Oroszlányba utazik az akadémia, hogy egy újabb sikerrel fenntartsa a rájátszásba jutás esélyét.

Persze az oroszlánbarlangban nem lesz egyszerű dolga Csirke Ferenc együttesének, pláne, hogy az azonos mérleggel közvetlenül mögötte álló riválist Pécsen legyőzte, így a vendéglátót a revans is fűtheti amellett, hogy szintén ott lebeghet még a szeme előtt a play-off délibábja.

Jelenleg a 8. helyezett Kaposvár még épp ugyanúgy 9 győzelemmel áll, mint a 11. NKA és 12. Oroszlány, de még a 7. Zalaegerszeg is csupán egy sikerrel van előrébb náluk. Négy mérkőzése van még a hátrébb lévő együtteseknek arra, hogy a helyzetükön változtassanak, de fordulóról fordulóra tovább fogyatkoznak majd azok a helyek, amelyekre oda lehet férni.

Ebből is látszik, hogy Kovács Péteréknek innentől hibátlan teljesítményt kell pályára vinniük, s még akkor sem garantált, hogy az idény következő szakaszában nem az alsóházban kell majd folytatniuk a csatározást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában