Labdarúgás

2024.04.04. 16:00

A PMFC több élcsapattal találkozik, mint közvetlen előtte álló riválisai

Borzasztó kemény hónapok jönnek! Nincs jó helyzetben a PMFC a labdarúgó NB II. hajrájára fordulva, hiszen kieső helyen áll, ráadásul az előtte álló közvetlen riválisok eggyel kevesebb élmezőnyhöz tartozó együttessel játszanak a hátralévő nyolc fordulóban.

Kvanduk Bence

Rettentő nehéz helyzetbe került a PMFC a pontvadászat hajrájához közeledve, hiszen a kieső helyek egyikén áll. Öröm az ürömben, hogy azok legjobbján tanyázik, a 15. helyen, így egyetlen rivális megelőzése is elég lehet ahhoz, hogy jövőre is a másodosztályban próbálkozhasson, akkor már csak 15 riválissal szemben a további létszámcsökkentés után. Hátrafelé már nem szabad nézni Mátyus János együttesének, szemét a BVSC-Zuglóra és a Budafokra kell szegeznie, hiszen ez a két együttes csupán két egységgel jár előrébb.

PMFC
Szabó Máténak és a PMFC-nek bravúr is kell majd, hogy földre küldje az ellenfeleket
Fotó: Löffler Péter

A pécsiek sorsolása ugyanakkor nem a legegyszerűbb az utolsó nyolc fordulóra. A következő hétfőn az éllovassal találkozik, de még a második Győrrel és a negyedik Szegeddel is szembe kerül, s eközül a három csapat közül mindegyik ellen az egy pont elhalászása is bravúr lenne. A másik öt meccsen kell tehát összehozni leginkább azt a plusz három pontot a riválisokkal szemben. Ha a piros-feketéknek sikerülne ebben a hónapban megelőznie a Budafokot valahogy, akkor az utolsó előtti fordulóban konkrét bajnoki döntőn vesznek részt, hiszen épp a XXII. kerületben játszanak majd, s végleg lerázhatják a riválist. Fordított esetben viszont akár a biztos kiesést is jelentheti a meccs.

Nem sokkal egyszerűbb a BVSC és a fővárosi piros-feketék sorsolása sem, így pánikolnia még korai lenne a pécsieknek, pláne, ha a Misleny ellen mutatott játékot újra a pályára tudják vinni. Az is igaz viszont, hogy míg a Pécs az első négy helyezettből hárommal is meccsel még, addig a BVSC csak az éllovassal, míg a Budafok a Szegeddel és a Győrrel találkozik. Ha kibővítjük az ötödik helyig, akkor is eggyel-eggyel kevesebb élmezőnyhöz tartozóval csapnak össze a riválisok.

A PMFC hátralévő meccsei

Április

Forrás: adatbank.mlsz.hu

08.: Nyíregyháza (1.)–PMFC
14.: PMFC–Tiszakécske (17.)
21.: Bp. Honvéd (12.)–PMFC,
28.: PMFC–Szombathely (11.).

Május

05.: Győr (2.)–PMFC,
11.: PMFC–Soroksár (6.),
19.: Budafok (13.)–PMFC,
26.: PMFC–Szeged (4.).

A riválisok meccsei

Április

07.: BVSC-Zugló–Ajka (8.), Szombathely (11.)–Budafok.
14.: Gyirmót (7.)–BVSC-Zugló, Budafok–Győr (2.),
21.: Siófok (16.)–BVSC-Zugló, Soroksár (6.)–Budafok,
28.: BVSC-Zugló–Csákvár (9.), Budafok–Siófok (16.).

Május

05.: Kozármisleny (5.)–BVSC-Zugló, Budafok–Szeged (4.),
11.: BVSC-Zugló–Nyíregyháza (1.), Mosonmagyaróvár (18.)–Budafok,
19.: Tiszakécske (17.)–BVSC-Zugló, Budafok (13.)–PMFC,
26.: BVSC–Bp. Honvéd (12.), Kazincbarcika (10.)–Budafok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában