Labdarúgás

2024.04.18. 13:04

Szenzáció: a vármegye hármas együttes kiejtette a tavalyi kupadöntőst

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Nyolc hónap után ismét útjára indult a labda a Baranya Vármegyei Kupa keretein belül, ahol már a legjobb nyolcba jutás volt a tét. A szerda délutáni megmérettetést még várhatta a vármegye I., illetve vármegye II. listavezető, sőt, legfőbb üldözőjük is, de a legalacsonyabb osztályból továbbjutásra pályázott még az Újpetre, a Bányász, a Szársomlyó, a Lippó, valamint a Gyód labdarúgócsapata is.

A papíron esélytelenebb együtteseknek nem volt vesztenivalójuk, így a legtöbben bátor játékkal próbáltak meglepetéseket okozni, de a favoritok sem vették félvállról párharcot, ugyanis mint ismert, a legjobb négy alakulat jogot szerez a 2024–2025. évi MOL Magyar Kupa küzdelmeiben történő szereplésre, továbbá komoly pénzjutalmat is kaphatnak. Na meg a végső siker mindig nagy dicsőség.

A legnagyobb bravúrt talán a vármegye hármas Szársomlyó érte el hazai környezetben, ugyanis négygólos döntetlent játszott a tavalyi ezüstérmes Ócsárddal, így a szabályok értelmében az alacsonyabb osztályban vitézkedő együttes jutott tovább. Hasonlóan alakult az Újpetre sorsa a Töttös ellen, annyi különbséggel, hogy a házigazda a 88. percben egyenlített másodszor, így mégemlékezetesebb marad a siker.

A Villány és a PVSK nem kegyelmezett ellenfelének, a Himesháza viszont alaposan megszenvedett a Gyód vendégeként.

A Lánycsók is becsülettel küzdött a tavalyi vármegye egyes bronzérmes, Bóly ellen, de végül győzött a rutin, hiába duplázott a lánycsóki gólvágó, Lóki Roland.

Eredmények: Újpetre–Töttös 2–2, Szederkény–Lovászhetény-Pécsvárad 1–3, Bányász–Villány 1–8, Szársomlyó–Ócsárd 2–2, Lippó–PVSK 1–5, Lánycsók–Bóly 2–3, Kétújfalu–Harkány 2–5, Gyód–Himesháza 1–2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában