Labdarúgás

2024.05.26. 19:52

Bajnok lett a Lőrinc, kiesett a Mohács

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Nyernie kellett a Szentlőrinc SE-nek Mohácson, hogy biztossá tegye a labdarúgó harmadosztály Dél-nyugati csoportjában a bajnoki címét. Egyszerűen más eredmény nem jöhetett szóba Pichler Gábor együttese számára, főleg ha ránéztek a szünetben a legnagyobb rivális Iváncsa eredményére. A szünetben a bajnokaspiránsok 1–0-ra vezettek, ami a hazaiak számára is egyetlen végkimenetelt eredményezhetett. A Mohácsi TE 1888-nak nyernie kellett volna, hogy esélye legyen NB III.-as tagságának megőrzésére.

A Lőrinc végül nem lőtt többet, így Csörgő Raul 41. percben szerzett gólja három együttes sorsát is megpecsételte. A Szentlőrinc a tabella tetején zárta a bajnokságot, s készülhet az osztályozójára, az Iváncsa második lett, míg a Mohács kiesése biztossá vált.

Mohácsi TE 1888–Szentlőrinc SE 0–1 (0–1)
Labdarúgó NB III., Dél-nyugat, 30. forduló.
Mohács: Somogyi – Kiss I. (Rázsics, 76.), Károly B., Racskó, Encz – Dér Z. (Nagy B., 76.), Müllerlei – Szabó D., Izsák M., Károly B. (Román, 87.) – Csernik (Horog, 65.). Vezetőedző: Péter József.
Szentlőrinc: Héninger – Miklós, Keresztes B., Tamás L., Kiss-Szemán – Medgyesi (Sághy, 85.), Hleba, Kesztyűs M. (Múcska, 51.) – Pataki (Kiss K., 90+2.), Novák Zs. (Erdész, 85.), Csörgő R. Vezetőedző: Pichler Gábor.
Gólszerző: Csörgő R. (41.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában