Labdarúgás

2024.05.26. 09:19

Ki nevet a végén? Sok fronton dúl majd háború a harmadosztályban

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Beérhet a Szentlőrinc SE labdarúgócsapatának egész szezonban elvégzett munkája, ugyanakkor ezzel egy időben elveheti a Mohácsi TE 1888 megmaradt bennmaradási esélyét is. A labdarúgó NB III. Dél-nyugati csoportjában ugyanis a jelen állás szerint csak akkor lehetnek biztosan bajnokok a piros-feketék, illetve játszhatnak osztályozót a másodosztályért, ha nyernek Mohácson vasárnap 17 órás kezdéssel, hiszen az Iváncsa csupán egy ponttal van mögöttük. Persze a címvédő is kikaphat az utolsó fordulóban, de kár lenne Pichler Gábor együttesének erre hagyatkoznia.

Eközben az elmúlt fordulóban biztossá vált, hogy ebben a csoportban négy kieső is lesz, hiszen már semelyik másik pontvadászat 13 helyezettjét nem érheti be az itteni. Jelenleg a Mohács áll a legjobban a kiesők között, de ugyanúgy 25 pontja van, mint a PTE-PEAC-nak, a Fehérvár II.-nek, illetve a Dunaújvárosnak, s már csak egyetlen bennmaradó hely kiadó. Azt jelenleg a Szekszárd bitorolja, amely két ponttal előzi meg a sereghajtó négyest, ugyanakkor a tolnaiaknak sem elég az iksz az utolsó fordulóban. Ha ugyanis az UFC döntetlent ér el a Fehérvár II. ellen, de a Dunaújváros–PEAC meccsnek lesz győztese, vagy a Mohács valahogy legyűri a Szentlőrincet, akkor ezek a csapatok pontegyenlőségnél mind a szekszárdiak elé kerülhetnek több győzelmük miatt.

A PEAC-nak a Dunaújváros ellen még a gólarányának javítására is figyelnie kell, hiszen ha úgy számolunk, hogy az MTE is nyer, akkor ez a faktor dönt, s ebben a pécsiek rosszabbul állnak a piros-fehéreknél. Az egyetemistáknak kétgólos hátrányt kellene átbillenteniük. A Dunaújváros és a Mohács közös sikere esetén nincs igazán mitől tartaniuk Péter József tanítványainak, hiszen 18 góllal jobban állnak.

Természetesen minden számolgatást keresztül húzhat, ha a Szekszárd nyer, mert azzal bebetonozódik a négy kieső kiléte. Másfelől a Szentlőrinc is biztosan óriási fordulatszámon fog még pörögni, hiszen nem akarja a Gárdony-Agárdot fogadó Iváncsának átengedni a bajnoki címet.

A záró forduló összes találkozója vasárnap 17 órakor kezdődik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában