értékelések

2019.10.14. 02:17

Így látták a választást a baranyai városok győztes polgármesterei

Az alábbi cikkben összegyűjtöttük a baranyai városok leendő vezetőinek vasárnap esti nyilatkozatait.

bama.hu

Pécs, 2019. október 13. Számolják a szavazólapokat a szavazatszámláló bizottság tagjai az önkormányzati választáson az 59. számú szavazóhelyiségben Pécsen 2019. október 13-án. MTI/Sóki Tamás

Fotó: Sóki Tamás

Péterffy Attila Pécs új polgármestere videón értékelt:

Az összefogás sikerességére vonatkozóan Péterffy Attila a következő választ adta: „Intenzív kampány volt, ezekkel a pártokkal, ezekkel a civil szervezetekkel, tehát az összes támogató szervezettel együtt, és azt hiszem, hogy hét napból hét napon át kampányolva bebizonyítottuk azt, hogy együtt tudunk működni, ráadásul ilyen eredménnyel. Úgyhogy engedjék meg nekem azt, hogy optimista legyek a következő öt évre, és még további évekre vonatkozóan. Együtt fogunk tudni működni, menni fog.”

Polics József, Komló polgármestere:

– Rendkívül szoros eredmény született, a szavazatok újraszámlálására bizonyosan sor kerül. Eddig is megtettem mindent a város fejlődése érdekében, és ez a jövőben sem lesz másként. Az eddigi adatok alapján az látható, hogy az ellenzék lesz többségben a képviselő-testületben – ez a választói döntés született, ezzel kell együtt dolgozni. Bízom benne, hogy mindez nem megtorpanáshoz vezet, hanem a város érdekeit szem előtt tartva tudunk tovább haladni – nyilatkozta lapunknak Komló újra megválasztott polgármestere, Polics József.

Vass Péter, Szigetvár polgármestere:

– Azt gondolom, az jelent valamit, hogy a szavazatok mintegy 65 százalékával engem tiszteltek meg a szigetváriak. A nyolc körzetből hetet elhoztunk egyéniben, ez szintén nagy szó. A Szigetvárért Tisztességgel Egyesületben mindenféle párthoz és civil szervezethez tartozó embert tömörítettem, ez a helyieknek tetszett – mint azt az eredmények is mutatják – fogalmazott a polgármester. Abban bízom, hogy ez a város Zrínyi Miklós nevéhez hűen olyan helyre kerülhet fel, ahol 100 év múlva is büszkén emlegetik majd a várvédők történetét.

Hozzátette: – Továbbra is Szigetvárért dolgozom, azt a munkát amit öt évvel ezelőtt elkezdtem, folytathatom. Engem ez tölt el óriási büszkeséggel.

Riegl Gábor, Siklós új polgármestere:

Riegl Gábor (Fidesz, KDNP) Siklós új polgármestere úgy értékelte nagyarányú győzelmét, hogy a siklósiak láthatóan a változásban látják a jövőt. Mert ők szakmai alapokon közelítették meg az embereket, végigjárva a város minden szegmensét a sporttól a civil életen át az egészségügyig, oktatásig.

– A programunk legfőbb eleme a munkahelyteremtés egyfajta technológiai parkkal, és turizmusfejlesztéssel, melyben fontos szerepe van a várnak, a fürdőnek és a máriagyűdi kegyhelynek, valamint a szőlőhegyet is szeretnénk bekapcsolni a turisztikai vérkeringésbe. Emellett az otthonteremtésben, a fiatalok megtartásában is határozott elképzeléseink vannak.

Zádori János, Pécsvárad polgármestere:

– Óriási dolog, hogy ilyen sokan támogattak és ilyen nagy arányú volt a győzelem. Az arányok a legitimitást jelentik, ezért ez egy nagyobb felhatalmazást jelent. Úgy érzem, élvezem a település bizalmát, és ezt nagyon szépen köszönöm. Megpróbálok mindent megtenni, hogy megfeleljek az elvárásaiknak, és természetesen a kampány alatt a fórumokon kapott kritikákat rögzítettem és megpróbálok korrigálni ott, ahol lehet – nyilatkozta lapunknak az ismétlő városvezető.

Koltai Péter, Szentlőrinc polgármestere:

A régi-új városvezető így fogalmazott: – Az elmúlt öt év munkáját értékelték most a szentlőrinciek. Ebben az ő munkájuk is benne volt. Továbbra is szeretnék/szeretnénk ha a településünkön nem egymás ellen, hanem egymásért dolgoznánk. Minden döntésünkkel a szentlőrinciek többségének az érdekeit képviseljük.

Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere:

Harkányban Baksai Endre Tamást újabb öt évre a város vezetőjének választották, háromszor annyi szavazatot kapott, mint a második jelölt.

Ő erről így nyilatkozott: – A választások visszaigazolták, az emberek elismerik és támogatják, hogy jó úton járunk. Az elmúlt öt év elvei mentén haladunk tovább. A család, a munka, a fiatalok, az idősek a létezésünk fő pillérei. Hogy a programunk működjön, ahhoz bevételek kellenek, s ennek forrását a fürdő fejlesztésében látjuk.

Hárs József, Bóly polgármestere:

– A mostani választáson a részvétel kicsivel magasabb volt, mint öt évvel ezelőtt – örülök annak, hogy valamivel többen nyilvánítottak ezúttal véleményt. A képviselő-testület hat tagjából öten újra indultak – mind az öten bekerültek az új testületbe. Ami irányadó eredménynek számít, hiszen azt mutatja, hogy a városvezetés munkájával elégedettek a bólyiak – fogalmazott lapunknak Hárs József.

Jusztinger János, Sásd polgármestere:

– Magas részvétel mellett komoly felhatalmazást kaptam a sásdi polgároktól. Hatalmas felelősség ez a nagyarányú győzelem, a sásdiak egyértelműen jelezték a választásukkal, hogy változást szeretnének közös jövőnket illetően. Köszönöm a választók bizalmát, készen állok a feladatra, amelynek nem lehet más célja, mint hogy városunk járás- és térségközponti rangjához méltó fejlődési pályára kerüljön a következő ciklusban – nyilatkozta lapunknak Jusztinger János.

Nagy Attila, Sellye polgármestere:

Sellyén ismét Nagy Attilát választották városvezetővé, aki így nyilatkozott lapunknak: – Köszönöm szépen a sellyei emberek támogatását, a magas számú részvételt. Rengeteg olyan megkezdett feladat van, amit a továbbiakban is végig kell vinnünk – fogalmazott.

Mayer István, Villány polgármestere:

Villányban Mayer István független jelöltet választották meg polgármesternek. Aki nagy kihívásnak tekinti a megbízatását. Úgy véli, mostantól Villány is rátérhet arra az útra, amelyen már nagyon sok település elindult: vállalkozás szemléletű településirányítás kezdődhet. Így pedig sokkal nagyobb hatékonysággal kiaknázható lesz az a potenciál, ami a városban rejlik, s eddig csak egy részét sikerült kihasználni.

Bogyayné Gál Tünde, Mágocs polgármestere:

Az új városvezető elmondta: – Köszönettel tartozom a mágocsi választópolgároknak, akik ilyen magas arányban elmentek szavazni, és bizalmat adtak nekem. Esélyt kaptam az itt élő emberektől arra, hogy további sikeres évek következzenek Mágocs életében. Ehhez azonban jól kell élnünk a lehetőséggel, meg kell becsülni az esélyt, és mindent meg kell tenni a közösség életének javításáért.

Biró Károly, Kozármisleny polgármestere

Régi-új polgármestere van Kozármislenyek. Biró Károly lapunknak elmondta a választások napján volt a születésnapja.

– A legnagyobb születésnapi ajándékot a város polgáraitól kaptam, hogy újra bizalmat szavaztak nekem. Egy modern, dinamikus, képzet testülete lett Kozármislenynek a választók jóvoltából. A kilenc fős testületben öt nő foglal helyett, és tegyük hozzá, mindegyik képviselő diplomás ember – mondta Biró Károly. – Visszük tovább a Zöld Város programunkat. A jelenért és a jövőért dolgozunk, hogy Kozármisleny szerethető, élhető, ellentétek nélküli város legyen.

Mohácson Szekó József halála után egyedüli polgármester-jelöltként Csorbai Ferencre (MSZP) lehetett szavazni, rá 1867 voks érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!