Hírek

2008.10.07. 17:42

Tunéziában rekedt százötven magyar turista

Törölték a nyilvántartásból a Desert Voyages utazási irodát, miután nem rendezte a hazaútját Tunéziából mintegy 150 utasának

BAMA

„Törölték a nyilvántartásból a Desert Voyages utazási irodát, miután nem rendezte a hazaútját Tunéziából mintegy 150 utasának” – jelentette be Békési Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal szakmai tanácsadója.

Az utasok kedden 11 óra előtt szálltak volna fel a tunéziai Monasztirból, de mivel az utazási iroda nem rendezte a költségeket a Karthago Airlines nem hozta haza őket. Az utazási iroda kötelező vagyoni biztosítékát, 20 millió forintot a francia Groupama Biztosító Zrt. vezérügynökségénél, az Euromondialnál helyezte el.

Békési úgy tudta, hogy a hazaút költségeit már átutalták a légitársaságnak. Tizenkét utas, akik nyaralása jövő keddig szólt volna, már elindultak hazafelé. Nekik a következő heti szállásuk nem volt kifizetve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!